Διεθνή

Για τις αιματοβαμμένες πένες

[cresta-social-share]

Στα μαύρα ντύθηκε η Δημοκρατία! Στα μαύρα ντύθηκε ο Τύπος και η υποτιθέμενη ελευθερία του!

Μια εφημερίδα αποκεφαλίσθηκε.

12 άνθρωποι δεν αναπνέουν πια ύστερα από την τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστών εναντίον των γραφείων της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.  Χρειάστηκαν μόνο 5  λεπτά για την ανατριχιαστική αιματοχυσία που είχε χαρακτήρα εκτέλεσης.

8 εξ' αυτών ήταν δημοσιογράφοι και σκιτσογράφοι.  Άνθρωποι που επειδή είχαν την ελευθερία να γράφουν δημόσια, έπεσαν θύματα μιας ανείπωτης βαρβαρότητας.  Είχαν το «θράσος» να δημοσιοποιούν τις σκέψεις τους και να αποκαλύπτουν την γύμνια των δραστών τους και το πλήρωσαν ακριβά!  Πολύ ακριβά!  Με τίμημα τη ζωή τους…

Βρέθηκαν στο έλεος ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τη λογική αλλά με τα χαμηλά ένστικτα εκείνων που υπηρετούν τον ολοκληρωτισμό και την τρομοκρατία. Φανατισμένοι ισλαμιστές που φοβούνταν τη σάτιρα και για αυτό μίσησαν τους δημιουργούς της.

Έχει γίνει τόσο σοβαρός ο κόσμος που το χιούμορ αποτελεί πλέον επικίνδυνο επάγγελμα -Bernardo Elrich

Δεν ήταν μια οποιαδήποτε ημέρα. Ηταν η μέρα που διεξαγόταν σύσκεψη του δημοσιογραφικού επιτελείου και σ’ αυτή συμμετείχαν όλοι οι συντάκτες, κάτι που προφανώς γνώριζαν και οι δολοφόνοι, γι αυτό και έδρασαν προμελετημένα.  Ανήμερα της τρομοκρατικής επίθεσης, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας κοσμούσε μια καρικατούρα του βραβευμένου αιρετικού συγγραφέα Μισέλ Ουέλμπεκ να λέει πως «το 2022 θα κάνω ραμαζάνι».

Δεν ήταν όμως ούτε μια οποιαδήποτε εφημερίδα.  Είναι μια εφημερίδα που φιλοξενεί τα σκίτσα των πιο διάσημων Γάλλων σκιτσογράφων, έχει περιεχόμενο ανατρεπτικό, σκωπτικό, αντικομφορμιστικό και σκληρή αντιθρησκευτική στάση.

Ένα έγκλημα ενάντια στον ορθό λόγο, που υψώνεται ενάντια στο σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία.  Μια δολοφονική επίθεση που προσβάλει τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κατοχυρώθηκαν με πολύχρονους αγώνες.

Μπορεί για τις πένες αυτές το μελάνι τους να τελείωσε χθες, όμως για τις υπόλοιπες δε θα σταματήσει ποτέ!