Επικαιρότητα

Καμμένος: Το πρώτο σφάλμα

[cresta-social-share]

Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Όχι και τόσο νέας, βέβαια, αφού πολλοί ήταν στα Υπουργεία, στα ίδια ή σε διαφορετικά, από πριν, ενώ άλλοι ήταν στο άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα η κυρία Τζάκρη και ο κύριος Μπόλαρης, για τον οποίο έγινε χαμός για την υπόθεση με τις οροθετικές το 2012. Δεν θα σταθώ στο σχήμα της κυβέρνησης εν συνόλω, αλλά σε μία συγκεκριμένη επιλογή, τον Δημήτρη Καμμένο των ΑΝΕΛ, που ορίστηκε Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Με πολλή χαρά υποδέχτηκα εχθές την είδηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε την υπουργοποίηση του Νικολόπουλου, η χαρά αυτή όμως "δηλητηριάστηκε" από την υπουργοποίηση του γεμάτου μίσους, ομοφοβικού και ρατσιστή Δημήτρη Καμμένου. Όλοι, λίγο- πολύ έχετε διαβάσει σε sites τι έγραφε στο twitter στον προσωπικό του λογαριασμό με username #portaporta ο σημερινός υφυπουργός. Πέρα από το μίσος που βγάζει απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό, είναι και συνωμοσιολόγος από τους λίγους, έχοντας γράψει στον λογαριασμό του: "9/11 Και μην ξεχνάτε. Από τις 2.500 εβραίων που εργαζόταν στους Δίδυμους Πύργους, εκείνη την ημέρα δεν πήγε κανείς να εργαστή".Το αστείο είναι ότι "υπουργοποιήθηκε" από τον Τσίπρα, κατά του οποίου έχει γράψει, μεταξύ άλλων, ότι είναι χειρότερος από τον... ΓΑΠ, όπως αποκάλεσε τον Γ. Παπανδρέου.

Το αποκορύφωμα του μίσους και της ομοφοβίας του... υφυπουργού είναι η ταύτισή του με τις πολιτικές της Χρυσής Αυγής, όσον αφορά το "Gay Pride", καθώς σε ανάρτησή του κατηγορεί τους χρυσαυγίτες που δεν πήγαν να αποτρέψουν, με τους γνωστούς τρόπους και πρακτικές, το event.

Και εδώ, προκύπτει μια σειρά από ερωτήματα ρητορικής φύσεως: Αυτό είναι κ. Τσίπρα το ξεμπέρδεμα με το παλιό; Αυτή είναι η αριστερή, προοδευτική και ανθρώπινη κυβέρνηση; Αυτό είναι ότι ο φασισμός δεν χωράει σε αριστερή κυβέρνηση; Τι απαντάτε κύριε Τσίπρα σε αυτούς που ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ για να ξεμπερδέψουν με τα υπολείμματα του φασισμού και του ναζισμού;  Ευτυχώς υπήρξε κινητοποίηση τόσο από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από χρήστες των κοινωνικών δικτύων, που απαίτησαν εν ολίγοις την απομάκρυνση του Δ. Καμμένου από την κυβέρνηση. Μέσω twitter δε, ο αρχηγός του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος ζήτησε την παραίτηση του Δ. Καμμένου, μέχρι να διελευκανθεί η υπόθεση και να αποφασιστεί αν ήταν, όντως, διαχειριζόμενος ο λογαριασμός από τον ίδιο και τα γραφόμενα δικά του.

Όπως και να έχει, το σφάλμα αυτό άφησε το δικό του στίγμα στη νέα αριστερή κυβέρνηση, ωστόσο ήταν πολύ ευτυχές το γεγονός ότι υπήρξε άμεση διόρθωση του λάθους. Ευτυχής δε, ήταν και η κινητοποίηση του απλού κόσμου, που δεν θέλει φασιστικά κατάλοιπα στην κυβέρνηση. Μέχρι, όμως, να εξεταστεί πλήρως η υπόθεση, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτε, παρά μόνο ότι η κοινή γνώμη παίζει ακόμα σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα.