Επικαιρότητα

Η στολή δίνει αναστολή στις περικοπές

[cresta-social-share]

Φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στους ανθρώπους με στολές. Πόσο κύρος μπορεί να έχει η δικαστική τήβεννος και πόση αίγλη μπορεί να κρύβει μια στολή με διακριτικά; Κι εδώ που τα λέμε, η ρόμπα της καθαρίστριας συνοδευόμενη από τη σκούπα και το φαράσι είναι κάπως αδιάφορη - μάλλον άχρηστη για το success-story που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα. Καιρός λοιπόν να ξεμπερδεύουμε με το μεγάλο και αχανές Δημόσιο. Προσοχή όμως, μη θίξουμε τα συμφέρονται εκείνων που μας συγκαλύπτουν και μας προστατεύουν.

Έτσι, λοιπόν, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε τις περικοπές των μισθών τω ενστόλων και των δικαστικών παράνομες. Μάλιστα, θα γίνει άμεση αποκατάσταση των εισοδημάτων τους στα επίπεδα του 2012, μετά από τροπολογία της κυβέρνησης.

Από την άλλη, όμως, πρέπει να εξυγιάνουμε το Δημόσιο υπακούοντας στις εντολές των δανειστών. 600 καθαρίστριες στο δρόμο, λοιπόν. Τα 400 ευρώ που είχαν μισθό αυτές οι γυναίκες θα καλύψουν το δημόσιο χρέος. Τι κι αν δικαιώθηκε ο αγώνας τους για επαναπρόσληψη; Το Υπουργείο Οικονομικών με εμμονή θα καταφεύγει στον Άρειο Πάγο για να αναστείλει την επαναπρόσληψή τους. Ίσως μέχρι τότε να βάλουν μυαλό, να αποδεχτούν ότι για να έρθει η ανάπτυξη δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία. Ούτε αυτές, ούτε άλλοι 17.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα. Είναι η πρωτοφανής και πρωτοποριακή συνταγή της κυβέρνησης, η οποία χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας, απολύει εργαζομένους.

Το έλλειμμα των 270 εκ. που θα δημιουργηθεί από την καταβολή των αμοιβών στους ένστολους και τους δικαστικούς, θα καλυφθεί με νέα μέτρα που θα αφορούν τους αδύναμους. Αν και οι στολές των δικαστικών και των ενστόλων είναι πολύ επιβλητικές, εάν υπήρχε βραβείο καλύτερης στολής, θα το έπαιρνε άξια η κυβέρνηση, η οποία φόρεσε τη στολή του προστάτη των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων και της σταθερότητας.