Άφωνοι οι Σουηδοί: Για ποια επίθεση μιλά ο Τραμπ;

Εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά των μέσων ενημέρωσης ενώ για να υπερασπιστεί την Νομοθετική του Πράξη περί αποτροπής εισόδου πολιτών επτά μουσουλμανικών κρατών, επικαλέστηκε ανύπαρκτη τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία

[cresta-social-share]

Σε ομιλία του το Σάββατο στη Φλόριντα, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε σε τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία που είχε γίνει το προηγούμενο βράδυ.

«Πρέπει να κρατήσουμε ασφαλή την χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας για την εσωτερική ασφάλεια αλλά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. «Δείτε τι συμβαίνει στη Γερμανία. Δείτε τι έγινε χθες τη νύχτα στη Σουηδία», είπε χαρακτηριστικά ο πλανητάρχης και συνέχισε: «Δείτε τι έγινε στις Βρυξέλλες. Δείτε τη Νίκαια. Δείτε το Παρίσι».

Πάντως, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να διαβεβαιώσουν στο Twitter ότι δεν σημειώθηκε καμία επίθεση...

Η αναφορά του Τραμπ στη Σουηδία, έφερε την άμεση απάντηση από τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Καρλ Μπιντ, ο οποίος μέσω ενός tweet αναρωτήθηκε:  «Σουηδία; Τρομοκρατική επίθεση; Τι καπνίζει;»

Χωρίς να έχει εξηγηθεί τι ακριβώς μπέρδεψε τον Ντόναλντ Τραμπ και πίστεψε ότι σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία, μια από τις επικρατέστερες θεωρίες -και πιο λογική- είναι πως ο πρόεδρος πιθανόν είδε Fox News το προηγούμενο βράδυ όπου σε μια εκπομπή είχαν ως θέμα περιστατικά βίας που έχουν διαπραχθεί από πρόσφυγες στη Σουηδία.

  • CNN Greece