Ντάισελμπλουμ: Δεν κλείνει η αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου

Αισιοδοξία Τζανακόπουλου για κλείσιμο της αξιολόγησης

[cresta-social-share]

Η αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας δεν θα έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα για το προσεχές Eurogroup στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παραμένει ουσιαστικής σημασίας για τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος.

Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν αποτελεί μια οξεία κρίση, υπογράμμισε επίσης ο κ.Ντάισελμπλουμ.

Τζανακόπουλος: Ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα λιτότητας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος νωρίτερα εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία ότι μπορεί και να μη χαθεί τελικά το ορόσημο του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και επανέλαβε ότι προϋπόθεση για την Αθήνα για μία συμφωνία είναι η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, δηλαδή πρέπει να περιλαμβάνει και τα βραχυπρόθεσμα για το χρέος.

 

Επανέλαβε δε τη γραμμή "ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα λιτότητας", χρησιμοποιώντας ως "ασπίδα" απέναντι στις "παράλογες και εμμονικές" απαιτήσεις του ΔΝΤ, αλλά και τις μη ρεαλιστικές και μη εποικοδομητικές απόψεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, τις βελτιωμένες χειμερινές προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία το 2016.

  • ΑΠΕ