Συνεχίζεται η μαραθώνια δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών

Δημοσίευμα της σελίδας "Κουτί της Πανδώρας" αναφέρει πως οι τέσσερις ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών επιχείρησαν να μποϊκοτάρουν τη διαγωνιστική διαδικασία

[cresta-social-share]

Ομαλά συνεχίζεται η πλειοδοτική διαδικασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Κυβερνητικές πηγές να εκφράζουν την ικανοποίησή τους, εκτιμώντας ότι το ποσό που θα καταλήξει στο δημόσιο ταμείο είναι εξαιρετικά υψηλό.

Πηγές από το Μαξίμου εξηγούν παράλληλα, αναφορικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι εταιρίες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, ότι είναι άνευ ουσιαστικού περιεχομένου και γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού.

Άλλωστε, επισημαίνουν, τα ασφαλιστικά μέτρα θα εξεταστούν από το ΣτΕ στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ οι διαγωνιζόμενοι με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό έχουν αποδεχτεί πλήρως τη νομιμότητά του.

Στο μεταξύ, διαψεύδονται οι πληροφορίες που κυκλοφορούν και θέλουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να έχει πάρει την πρώτη άδεια, αφού ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για τα αποτελέσματα της διαδικασίας.

Μόλις ολοκληρωθεί η δημοπρασία, θα εκδοθεί λεπτομερής κυβερνητική ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρονται οι νικητές και το τελικό τίμημα κατακύρωσης της κάθε τηλεοπτικής άδειας, ή το σύνολο του τιμήματος για όλες μαζί.

«Συμφωνία για να μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό ήθελαν οι καναλάρχες»

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ματαιώσουν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, τις προηγούμενες ημέρες οι τέσσερις καναλάρχες.

Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο οι επικεφαλής των καναλιών ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, ALPHA και STAR συναντήθηκαν ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο να μην κατέβουν στον διαγωνισμό.

Φαίνεται μάλιστα πως επιχείρησαν να δεσμευτούν γι’ αυτή τους την ενέργεια έχοντας ετοιμάσει συνυποσχετικά κείμενα για τις κινήσεις τους και για το τι πρόκειται να πράξουν στο μέλλον.

Το σχέδιο ματαιώθηκε, εξαιτίας απόφασης του Βαρδινογιάννη να μην συμμετέχει στο μποϊκοτάζ του διαγωνισμού, κρίνοντας πως οι διαδικασίες που ακολουθούνται για την αδειοδότηση των καναλιών είναι καθ’ όλα νόμιμες.

Δεδομένης αυτής της απόφασης, ήταν αδύνατον για τους άλλους τρεις να ακολουθήσουν διαφορετικό δρόμο.