Κόντρα υψηλών τόνων Αυστρίας-Τουρκίας

«πρωτεύουσα του ριζοσπαστικού ρατσισμού» χαρακτήρισε την Αυστρία ο Τούρκος ΥΠΕΞ

[cresta-social-share]

Σε κόντρα έχει μετατραπεί το ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ με την Βιέννη και την Άγκυρα να ανταλλάσσουν πυρά.

Από τη μία πλευρά ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκάλεσε σήμερα την Αυστρία «πρωτεύουσα του ριζοσπαστικού ρατσισμού» για να έρθει η απάντηση από τον Αυστριακό ομόλογό του πως η Τουρκία θα πρέπει να  να μετριάσει τους τόνους και να ασχοληθεί με τις υποχρεώσεις της.

Οι δηλώσεις τους Τούρκου ΥΠΕΞ ήρθαν μετά τις δηλώσεις του Αυστριακού καγκελάριου Κρίστιαν Κερν, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TGRT Haber, ο Τσαβούσογλου είπε πως τα σχόλια του Κερ είναι «προσβλητικά» και τα απέρριψε στο σύνολό τους. Ο αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν δήλωσε την Τετάρτη ότι θα ξεκινήσει μια συζήτηση μεταξύ των ευρωπαίων αρχηγών κυβερνήσεων προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την ένταξή της στην ΕΕ λόγω των δημοκρατικών και οικονομικών ελλειμμάτων της χώρας.