Ειδήσεις

Συνελήφθησαν οι καταζητούμενοι Σακκάς και Σεϊσίδης

Επιτυχία της κυβέρνησης η σύλληψη των καταζητούμενων, λέει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας

[cresta-social-share]

Συνελήφθησαν στη Σπάρτη το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης.

Ο πρώτος κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και είχε παραβιάσει τον Φεβρουάριο του 2014 τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Είχε αποφυλακιστεί τον Ιούλιο του 2013, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους, μετά από 31 μήνες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, και κατόπιν πολλών αντιδράσεων για τη συνέχιση της προσωρινής του κράτησης μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου 18μήνου.

Ο δεύτερος, που είναι μέλος των αντιεξουσιαστών «ληστών με τα μαύρα», αναζητείτο από την Αστυνομία εδώ και εννέα χρόνια. Το 2009, επί υπουργίας Μ. Χρυσοχοΐδη, είχε επικηρυχθεί, καθώς και δύο ακόμη «ληστές με τα μαύρα», για το ποσό των 600.000 ευρώ.

Τόσκας: «Επιτυχία της κυβέρνησης»

«Η επιτυχία είναι της κυβέρνησης και των διωκτικών αρχών δίνει το στίγμα ότι είμαστε άτεγκτοι σε όσους παραβιάζουν τον νόμο», τόνισε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αναφερόμενος στην σύλληψη των Σακκά και Σεϊσίδη.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι οι συλληφθέντες είχαν «πολιτική κάλυψη από την κυβέρνηση, είναι δυστυχώς πολιτικά παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ» και υποστήριξε ότι το 2013 είχαν δοθεί συνεντεύξεις τύπου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Βούτσης, Δρίτσας) υπέρ της αποφυλάκισης του Σακκά.

Πρόκειται για «παραλήρημα και ανακάτωμα του παρελθόντος», απάντησε ο κ. Τσόσκας και υπογράμμισε ότι «αξιοποιούν τις δημοκρατικές διαδικασίες αυτοί που υπονομεύουν την Δημοκρατία. Κάνουν κριτική για να την υπονομεύσουν και δεν μπορούν να είναι τιμητές της Δημοκρατίας και των θεσμών οι υπονομευτές της». «Οι "πλαδαρές" δημοκρατίες, όπως τις έχει αποκαλέσει ο αρχηγός τους ο Μιχαολολιάκος, αργούν, αλλά είναι πιο αποτελεσματικές για να μην επικρατήσουν οι απολυταρχίες και τα απολυταρχικά καθεστώτα», τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στις συλλήψεις για ναρκωτικά στα Εξάρχεια και προανήγγειλε νέες συλλήψεις και μάλιστα κοντά στην Χρυσή Αυγή. «Δεν ενεργούμε σε μία βραδιά με εφ’ όπλου λόγχη και ξεχνάμε τις άλλες μέρες. Δουλεύουμε με σύστημα και μεθοδικότητα και αυτό το φοβάται η Χρυσή Αυγή γιατί θέλει να ψαρέψει σε θολά νερά, μην παριστάνει η Χρυσή Αυγή τους φίλους των σωμάτων ασφαλείας. Ξένο σώμα είναι σε όλα αυτές τις καταστάσεις και το ξέρουν καλά», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Ξένο σώμα στην Αστυνομία είναι η τρομοκρατική αριστερά που διευθύνει τη χώρα. Ο υπουργός να πάψει να ασκεί ιδεολογική τρομοκρατία στα στελέχη της», απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής

  • Ναυτεμπορική
  • αρχείου