Ένθερμη υποστήριξη Ομπάμα στη Χίλαρι Κλίντον

«Δεν υπήρξε ποτέ πιο κατάλληλο πρόσωπο για Πρόεδρος των ΗΠΑ»

[cresta-social-share]

Την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ, εξέφρασε επίσημα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στην ομιλία του στο κεντρικό συνέδριο των Δημοκρατικών, που διεξάγεται στη Φιλαδέλφεια.

«Δεν υπήρξε ποτέ ένας ή μία υποψήφια, ούτε εγώ, ούτε ο Μπιλ (Κλίντον)..., κανένας που να είναι περισσότερο κατάλληλος από τη Χίλαρι Κλίντον για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ» ανέφερε ο Ομπάμα προκαλώντας ενθουσιασμό στους συνέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος.

Obama: Clinton Most Qualified Candidate Ever

US President Barack Obama says there's never been a man or a woman - "not me, not Bill" - who's more qualified than Hillary Clinton to be president. (July 27) Subscribe for more Breaking News: http://smarturl.it/AssociatedPress Get updates and more Breaking News here: http://smarturl.it/APBreakingNews The Associated Press is the essential global news network, delivering fast, unbiased news from every corner of the world to all media platforms and formats.

[sc name="YouTube Video Source" source="Ομπάμα: «Δεν υπήρξε ποτέ πιο κατάλληλο πρόσωπο για Πρόεδρος των ΗΠΑ» / Associated Press" ]

«Σήμερα σας ζητώ να κάνετε για τη Χίλαρι Κλίντον, ό,τι κάνατε για μένα. Σας ζητώ να της φερθείτε με τον ίδιο τρόπο που μου συμπεριφερθήκατε» συνέχισε ο Ομπάμα, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του Ντόναλντ Τραμπ, με αιχμή το κεντρικό προεκλογικό σλόγκαν του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων «Ας κάνουμε την Αμερική μεγάλη και πάλι».

«Η Αμερική είναι ήδη μεγάλη. Η Αμερική είναι δυνατή. Σας υπόσχομαι ότι η δύναμή μας, η μεγαλοσύνη μας, δεν εξαρτάται από τον Ντόναλντ Τραμπ» υπογράμμισε ο Ομπάμα.

Ο Ομπάμα αναφέρθηκε την πρόοδο που σημειώθηκε στα οκτώ χρόνια της προεδρικής του θητείας, δίνοντας έμφαση στην οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον τομέα της υγείας (Obamacare), αλλά και στην εξουδετέρωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, το 2011.

Παράλληλα, τόνισε ότι στις ΗΠΑ μετρούν οι αξίες και όχι η φυλετική καταγωγή, η θρησκεία ή οι πολιτικές πεποιθήσεις, κι αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει το μεγαλείο των ΗΠΑ.

Μετά την ομιλία του, η Χίλαρι Κλίντον τον συνόδευσε στην κεντρική σκηνή όπου γίνονται οι ομιλίες και αφού αγκαλιάστηκαν, χαιρέτισαν μαζί τους συνέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος.

  • Ναυτεμπορική
  • AP/Susan Walsh