Ειδήσεις

Τόσκας: Τέτοια επιχείρηση στα Εξάρχεια έχει να γίνει 30 χρόνια

«εξαρθρώθηκε αυτή η ομάδα στην οποία συμμετείχαν όχι μικροδιακινητές αλλά απ' ό,τι φαίνεται είναι κάτι σοβαρότερο»

[cresta-social-share]

«Προϊόν σχεδιασμού και συλλογής πληροφοριών αρκετών μηνών» ήταν η χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια, με στόχο την εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Η χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια είχε στόχο την εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών.
«Ήταν μία επιχείρηση που απ' ό,τι λένε οι αστυνομικοί είχε να γίνει 30 χρόνια στην περιοχή αυτή. Εξαρθρώθηκε αυτή η ομάδα στην οποία συμμετείχαν όχι μικροδιακινητές αλλά απ' ό,τι φαίνεται είναι κάτι σοβαρότερο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε την επιχείρηση «πολύ καλά μελετημένη» και πρόσθεσε: «Έγινε από περίπου 65 αστυνομικούς, δεν έγινε αντιληπτή ως την ολοκλήρωσή της, μέχρι που την ανακοίνωσα εγώ στη Βουλή που είχε ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Γιατί έτσι, χειρουργικά πρέπει να γίνονται αυτές οι επιχειρήσεις. Όχι όπως παλιά που είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες με τις κάμερες παραδίπλα».

Το θέμα, υπογράμμισε ο κ. Τόσκας, είναι να σταματήσει η διακίνηση των ναρκωτικών και «να φοβηθούν αυτοί που κάνουν τόσο κακό και να μπορεί ο κόσμος να κυκλοφορεί άνετα και τα παιδιά μας να μην διατρέχουν κίνδυνο».

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια / φωτό: ΝΙΚΗ ΤΣΕΛΙΚΑ

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια / φωτό: ΝΙΚΗ ΤΣΕΛΙΚΑ

Σε ό,τι αφορά την περιοχή των Εξαρχείων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι «επί πολλές δεκαετίες, τα προβλήματα θάβονταν κάτω από το χαλί» και συμπλήρωσε: «Ήταν ένας χώρος, όπου οι διάφορες κυβέρνησης έσπρωχναν τα διάφορα ζητήματα, έσπρωχναν την αδιαφορία τους και άφηναν να εξελιχθούν καταστάσεις ανεπίτρεπτες».

Ο κ. Τόσκας επεσήμανε πως «δεν έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα στην περιοχή» αλλά, όπως είπε, «πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποια ησυχία στην περιοχή». Σημείωσε τέλος πως χρειάζονται και κοινωνικά μέτρα στην περιοχή και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι κάτοικοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν.