Ειδήσεις

Παππάς: Για πρώτη φορά αξιολόγηση στην ΕΡΤ

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Επικρατείας και του προερχόμενου από το ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Στάθη Παναγούλη

[cresta-social-share]

Τη διενέργεια για πρώτη φορά αξιολόγησης στην ΕΡΤ που θα ελέγξει και την ενδεχόμενη ύπαρξη πλαστών τίτλων σπουδών προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Είναι η πρώτη φορά στα 40 χρόνια που η ΕΡΤ προχωρά σε διαδικασία αξιολόγησης» είπε ο κ. Παππάς απαντώντας στον ισχυρισμό του κ. Παναγούλη ότι στο μέγαρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κυκλοφορούν ανέκδοτα για "μαϊμού πτυχία". Κάλεσε πάντως τον ανεξάρτητο βουλευτή αν γνωρίζει κάτι περισσότερο να το καταγγείλει.

Ο υπουργός Επικρατείας αντέκρουσε επίσης τις αιτιάσεις του κ. Παναγούλη ως προς την επιλογή των προσώπων που προσκαλούνται στην ΕΡΤ λέγοντας ότι η δημόσια τηλεόραση είναι η μόνη που διασφαλίζει τον πλουραλισμό αντίθετα με τους ιδιωτικούς σταθμούς.

«Στα ιδιωτικά κανάλια δεν έχει διασφαλιστεί ο πλουραλισμός και το τρανό παράδειγμα ήταν κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος» είπε και ανέφερε ότι στόχος είναι να «σπάσει η υποταγή της δημοσιογραφικής ατζέντας στα συμφέροντα των ιδιοκτητών».

Ο κ. Παππάς ήρθε όμως σε σκληρή αντιπαράθεση με τον κ. Παναγούλη που τον απεκάλεσε «γκαουλάιτερ». «Είναι ανατριχιαστικός αυτός ο χαρακτηρισμός. Αν εγώ είμαι γκαουλάιτερ τότε τα ιδιωτικά κανάλια είναι φορείς της νέας εθνικής αντίστασης;» διερωτήθηκε ο κ. Παππάς.

Στηλίτευσε μάλιστα τον ισχυρισμό του κ. Παναγούλη ότι η κυβέρνηση «έχει διαβάσει τον Μαρξ ανάποδα» θυμίζοντάς του ότι είχε πολιτευθεί με την Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης απάντησε στην κριτική του κ. Παναγούλη για τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ υπενθυμίζοντάς του ότι  πριν ανεξαρτητοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει και εκείνος τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που περιλάμβαναν τη διατήρηση του συγκεκριμένου φόρου.

«Απολαμβάνετε το βουλευτικό μισθό και έρχεστε και κάνετε κριτική στο πρόγραμμα που ψηφίσατε. Αφήστε τις μεγαλοστομίες» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας στον βουλευτή.