Κωνσταντινούπολη: Νέα βομβιστική επίθεση με 11 νεκρούς

[cresta-social-share]

Έντεκα νεκροί και 36 τραυματίες είναι ο απολογισμός της αιματηρής βομβιστικής επίθεσης που είχε ως στόχο λεωφορείο της αστυνομίας στην περιοχή του Βεζνέτσιλερ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης επτά από τους νεκρούς ήταν αστυνομικοί, ενώ τρεις από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το CNN Turk η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση λεωφορείων, εν ώρα αιχμής. Ένα σταθμευμένο, παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, ανατινάχθηκε με τη χρήση τηλεχειριστηρίου την στιγμή που διερχόταν από το σημείο λεωφορείο της αστυνομίας, το οποίο μετέφερε μέλη των δυνάμεων καταστολής ταραχών.

Στο σημείο της έκρηξης, που βρίσκεται κοντά στο τουριστικό ιστορικό κέντρο της πόλης και πλησίον του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν, έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση με βόμβα σε αυτοκίνητο, πιθανώς με τηλεχειρισμό, κατά τη διέλευση του λεωφορείου κοντά από αστυνομικό τμήμα.

Όπως μετέδωσε το Anadolu, ακούστηκαν πυροβολισμοί μετά την έκρηξη. Σημειώνεται ότι ελεγχόμενη έκρηξη προγραμματίστηκε να λάβει χώρα σε ύποπτο αυτοκίνητο κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Κατά τη Hurriyet Daily News, το λεωφορείο κατευθυνόταν προς το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Η περιοχή είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη και βρίσκεται κοντά σε τουριστικούς προορισμούς όπως το Μεγάλο Παζάρι της Κωνσταντινούπολης.

Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Υπενθυμίζεται ότι στην Τουρκία έχει σημειωθεί σειρά βομβιστικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες, περιλαμβανομένων δύο επιθέσεων αυτοκτονίας που αποδόθηκαν στο ISIS και δύο εκρήξεις σε αυτοκίνητα στην Άγκυρα, που αποδόθηκαν σε κουρδική οργάνωση.