Ειδήσεις

Άγρια Κόντρα Τσίπρα-Θεοδωράκη για τις offshore στη Βουλή

[cresta-social-share]

Έντονη αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγα λεπτά μετά τις αντεγκλήσεις βουλευτών που συνέβησαν όταν ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι ο Πρωθυπουργός «έχει πάρει δίπλα του στελέχη που έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ του ζήτησε να πει ονόματα ή να ανακαλέσει, ο κ. Θεοδωράκης επέμεινε. «Δόθηκε η δυνατότητα να πει ότι είπε κάτι εν τη ρύμη του λόγου του. Επιμένει όμως», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αυτό είναι συκοφαντία. Και επιβεβαίωσε την συκοφαντία με τον χειρότερο τρόπο. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Απλά λυπάμαι για σας κ. Θεοδωράκη».

Η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλοιυ αποφάσισε να διαγράψει τις αναφορές Θεοδωράκη από τα πρακτικά της Βουλής.

Το επεισόδιο ξεκίνησε μετά την ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού. «Δεν ήξερα ότι όταν λείπει από την αίθουσα ο Κ. Μητσοτάκης τον αντικαθιστά ο Στ. Θεοδωράκης», σχολίασε ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας «μία ακόμη συνηγορία» στην ΝΔ την παρέμβαση του επικεφαλής του Ποταμιού.

«Λέτε ότι η ρύθμιση θα καταπέσει στα δικαστήρια. Ποιος θα προσφύγει; Κάποιος από εδώ;», αναρωτήθηκε ειρωνικά και μιλώντας και σε προσωπικό τόνο ξεκαθάρισε: «αυτή η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν θα ανεχτούμε μύγα στο σπαθί μας σε θέματα ηθικής. Το ηθικό πλεονέκτημα το παλαιό πολιτικό σύστημα ούτε σε 40 χρόνια δεν θα μπορέσει να το αποκτήσει»

«Το ίδιο λέγατε για τα μνημόνια», απάντησε ο Κ. Θεοδωράκης και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι «έχετε πάρει ανθρώπους του Άκη Τσοχατζόπουλου, ανθρώπους που έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος του ζήτησε να ανακαλέσει: «Να ανακαλέσει τώρα, αλλιώς να πάει τώρα στον εισαγγελέα», φώναξε, ενώ διαμαρτύρονταν δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλό θα είναι να λέτε ονόματα», επεσήμανε και η προεδρεύουσα και συνέστησε: «ανακαλέστε αυτό που είπατε ή πείτε ένα όνομα που κατά την γνώμη σας έχει αυτά τα προβλήματα». Στη συνέχεια διέκοψε για λίγα λεπτά την συνεδρίαση.

Μετά την επανέναρξη ο κ. Φάμελλος ζήτησε από τον επικεφαλής του Ποταμιού να ανακαλέσει. «Αιφνιδιάζομαι που κάποιοι εκπλήσσονται με μία αλήθεια. Οι βασικότεροι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου που είναι στη φυλακή είναι στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο γραφείο του πρωθυπουργού», επέμεινε ο κ. Θεοδωράκης, προκαλώντας νέες αντιδράσεις.

«Εφόσον δεν μπορείτε να πείτε κάτι συγκεκριμένο θα ζητήσω να διαγραφούν, επειδή είναι προσβλητικό», του είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου.