Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της κυβέρνησης

«ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία αναστολή να παίξει το μέλλον της χώρας στα ζάρια»

[cresta-social-share]

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προσωπικά εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας ως πρώτο καθήκον της Ν.Δ. να πρωτοστατήσει «στο μεγάλο κίνημα ώστε να φύγει η πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από αυτόν τον τόπο».

Από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, έκανε για άλλη μια φορά λόγο για μια παρέα που έγινε κυβέρνηση με αντιμνημονιακές κορώνες και ψέματα, ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας «δεν έχει καμία αναστολή να παίξει το μέλλον της χώρας στα ζάρια», χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ανίκανο.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε μάλιστα ότι «η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση που καθήλωσε τη χώρα στο χθες έχει αρχίσει».

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πια πίσω», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διερωτήθηκε «πόση ζημιά θα κάνει ακόμη στον τόπο ο κ. Τσίπρας πριν οι πολίτες του δείξουν και με την ψήφο της το δρόμο της εξόδου».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε εκτενώς και στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση, και αναφορικά με τα προληπτικά μέτρα, στα οποίο σκοντάφτει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σημείωσε ότι «τα μέτρα κάβα δεν είναι τίποτα άλλο από το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του  κ. Τσίπρα».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «σήμερα η περήφανη διαπραγμάτευση μάς έχει στοιχήσει πέντε φορές παραπάνω από τα μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές τον Δεκέμβριο του 2014».

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει τη διάθεση και την ικανότητα να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το  οποίο συμφώνησε. Όλοι γνωρίζουν ότι θα αποτύχει γιατί δεν έχει δώσει δείγμα γραφής ότι μπορεί να πετύχει», πρόσθεσε.

Εξάλλου, χαρακτήρισε την κυβέρνηση θίασο που απαρτίζεται από επαγγελματίες ψεύτες και μεγαλομανείς λαϊκιστές τους οποίες ενδιαφέρει μόνο η παραμονή τους στην εξουσία με κάθε κόστος.

«Η χώρα δεν αντέχει να ξαναζήσει το δράμα του περσινού καλοκαιριού. Η χώρα δεν αντέχει άλλο τον ανίκανο και ανεύθυνο πρωθυπουργό που δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των πράξεών του», τόνισε.

Στο σημείο αυτό ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί: «Κύριε Τσίπρα αν αναζητείτε οδό διαφυγής παραιτηθείτε τώρα, μην οδηγήσετε τη χώρα σε νέες οδυνηρές περιπέτειες για να ξεφύγετε από τα δικά σας τραγικά αδιέξοδα».

Σε ό,τι αφορά το κόμμα του, είπε πως ιστορική του αποστολή έιναι η ανόρθωση της Ελλάδας.

Όλοι οι Ελληνες μπορουμε να τα καταφέρουμε, σημείωσε, προσθέτοντας ότι για να γίνει αυτό αναγκαία συνθήκη είναι «η απαλλαγή από την πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ».

«Είμαστε όλοι μία ομάδα για το καλό της παράταξης,  όλοι μας κρινόμαστε και αξιολογούμαστε καθημερινά» πρόσθεσε, ενώ σημείσωε πως ο νέος Γραμματέας της ΠΕ της Ν.Δ. θα πρέπει να έχει έναν πολύ δημιουργικό και συντονιστικό ρόλο.

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε προς τους πολίτες κάλεσμα συμπόρευσης με τη Ν.Δ. για «να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συγκρότησης ενός ρεαλιστικού εθνικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση.

«Συνεχίζουμε τον δρόμο της δημιουργικής ανανέωσης, διατρανώνουμε την ενότητα της παράταξής μας», είπε, προσθέτοντας ότι «αποδεικνύεται στην πράξη ότι η Ν.Δ. ανοίγεται στην κοινωνία και δεν περιχαρακώνεται σε παραδοσιακούς κομματικούς μηχανισμούς».

  • Ναυτεμπορική
  • Νέα Δημοκρατία FB