Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι
Ολάντ: Πρόκειται για πράξη πολέμου

[cresta-social-share]

Το Ισλαμικό Κράτος έδειξε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή 127 άτομα στο Παρίσι. Όπως είπε, ήταν μια πράξη πολέμου που οργανώθηκε στο εξωτερικό από το Ι.Κ. με βοήθεια από το εσωτερικό της Γαλλίας.

«Αυτό που συνέβη χθες είναι μια πράξη πολέμου (...) η οποία πραγματοποιήθηκε από το Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), οργανώθηκε στο εξωτερικό με εσωτερικους συνεργούς που η έρευνα θα πρέπει να προσδιορίσει», ανέφερε ο Ολάντ.
Ακόμη γνωστοποίησε ότι θα μιλήσει τη Δευτέρα σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και πως στη χώρα θα υπάρξει τριήμερο εθνικό πένθος.

Ανάληψη ευθύνης από το Ι.Κ.

Εν τω μεταξύ το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε και επισήμως την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις.

Σε ανακοίνωσή της η τζιχαντιστική οργάνωση αναφέρει ότι οι μαχητές της, ζωσμένοι με εκρηκτικά και εξοπλισμένοι με πολυβόλα, πραγματοποίησαν επιθέσεις σε διάφορες τοποθεσίες στην πρωτεύουσα, που είχαν μελετηθεί προσεκτικά.

Ακόμη λέει ότι οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν για να δείξουν ότι η Γαλλία θα παραμείνει κύριος στόχος όσο συνεχίζει τις πολιτικές της.

«Οι επιθέσεις ήρθαν ως απάντηση στις προσβολές στον προφήτη του Ισλάμ και στις αεροπορικές επιδρομές στην επικράτεια του Ισλαμικού Κράτους», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.