149 νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Σφαγή 118 ομήρων σε χώρο εκδηλώσεων - Ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη του επταπλού χτυπήματος - Σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" για 12 μέρες η Γαλλία, κλείνουν τα σύνορα της χώρας

[cresta-social-share]

140 είναι οι νεκροί από τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι.

Αρκετοί πυροβολισμοί ακούστηκαν στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας αι εκρήξεις στην περιοχή κοντά στο ποδοσφαιρικό στάδιο, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα των εθνικών ομάδων Γαλλίας-Γερμανίας.

Επιπλέον, στο  θέατρο Μπατακλάν υπήρξε ομηρία δεκάδων ανθρώπων ο αριθμός των οποίων σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ήταν τουλάχιστον στους 100.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται επίσημη πηγή, οι νεκροί ανέρχονται στους 149.

purobolismoi-kai-ekrikseis-sto-parisi-2

Όπως έγινε γνωστό η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων που ήταν παγιδευμένοι στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν τερματίζοντας την κατάσταση ομηρίας. Οι δύο δράστες της επίθεσης που είχαν πάρει δεκάδες ομήρους είναι νεκροί, όπως ανέφεραν γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα όμως με πηγές προσκείμενες στην έρευνα, μέσα στην αίθουσα υπάρχουν δεκάδες νεκροί, πιθανότατα μεταξύ των ομήρων.

2794

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών «για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης». Ο Ολάντ έκανε λόγο για «τρομοκρατικές επιθέσεις χωρίς προηγούμενο» στη Γαλλία, ανακοινώνοντας σειρά έκτακτων μέτρων ασφαλείας.

purobolismoi-kai-ekrikseis-sto-parisi-1

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι «κηρύσσεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την επικράτεια» της χώρας και πρόσθεσε ότι ζήτησε «ενισχύσεις από τις ένοπλες δυνάμεις» για να αποτραπούν νέες επιθέσεις, ενώ ξεκαθάρισε πως έδωσε εντολή «να κλείσουν τα σύνορα».

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού συνέστησε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στους πολίτες της πρωτεύουσας της Γαλλίας να «αποφεύγουν να βγαίνουν εάν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη» από τα σπίτια τους μετά τις πολύνεκρες ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας συνέστησε επίσης σε «καταστήματα που είναι ανοικτά για το κοινό να ενισχύσουν την επιτήρηση των εισόδων τους» και να αφήνουν να εισέρχονται σε αυτά όποιον το έχει ανάγκη.

Σε ένδειξη πένθους, οι αρχές έσβησαν τα φώτα του πύργου του Άιφελ.

Screen Shot 2015-11-14 at 00.41.00

Η δημαρχία του Παρισιού κάλεσε επίσης τους πολίτες της γαλλικής πρωτεύουσας να μείνουν στα σπίτια τους.