"Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης" η Γαλλία - Κλείνει τα σύνορα ο Ολάντ

[cresta-social-share]

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Παρίσι, μετά από πολλαπλές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 60 νεκρούς.

Εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από το Stade de France, όπου διεξαγόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανίας. Σε εξέλιξη ομηρία σε συναυλιακό χώρο. Στο υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται ο πρόεδρος Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η Γαλλία είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες. Θα διασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει ποτέ μία αντίστοιχη τρομοκρατική επίθεση. Έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού. Πήρα την απόφαση να κλείσουν τα σύνορα. Είναι μία ακόμη τεράστια δοκιμασία. Ποιοι είναι αυτοί οι τρομοκράτες; Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων. Οι τρομοκράτες θέλουν να μας φοβίσουν. Θα κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα νικήσουμε τους τρομοκράτες. Ζητώ να έχετε εμπιστοσύνη στις γαλλικές δυνάμεις. Ζήτω η Γαλλία, ζήτω η Δημοκρατία".