Ειδήσεις

Φθηνά ή και δωρεάν εισητήρια στους πρωτοετείς από αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες

[cresta-social-share]

Εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά αεροπορικά εισιτήρια των πρωτοετών φοιτητών και των οικογένειών τους, ανακοίνωσαν οι τέσσερις μεγαλύτερες ακτοπλοϊκές εταιρείες και η Aegean Airlines.

Πιο αναλυτικά, η Blue Star Ferries θα παρέχει έκπτωση 50% σε κάθε φοιτητή και την οικογένειά του, σε όλες τις θέσεις εκτός από καμπίνα LUX. Η προσφορά ισχύει έως 31 Οκτωβρίου του 2015 για τις γραμμές των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, της Χίου της Μυτιλήνης, του Ηρακλείου και των Χανίων.

Επίσης η Minoan Lines στη γραμμή Ηράκλειο - Πειραιάς - Ηράκλειο προσφέρει για τους επιτυχόντες μαθητές και τις οικογένειες τους, 50% έκπτωση στα VIP καθίσματα και deck, 30% σε όλες τις θέσεις με κλίνη (εκτός της θέσης LUX) και 20% στα δίκυκλα και Ι.Χ. οχήματα. Η προσφορά ισχύει από 26/08/2015 έως και 15/10/2015.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι οι νεοεισαχθέντες φοιτητές θα μπορούν να εγγραφούν στο Minoan Lines Bonus Club και να κερδίσουν αυτόματα τους πρώτους τους 200 πόντους, αν η εγγραφή γίνει ηλεκτρονικά, ή εναλλακτικά τους πρώτους τους 100 πόντους, αν συμπληρώσουν την έντυπη αίτηση εγγραφής που διατίθεται από τα πρακτορεία, τα πλοία ή τα συνεργαζόμενα γραφεία ταξιδίων της Minoan Lines. Η προσφορά ισχύει μέχρι 31/12/2015.

Η Hellenic Seaways προσφέρει 50% έκπτωση σε όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και στα μέλη της οικογένειας που τους συνοδεύουν. Η ισχύς της έκπτωσης ξεκινά στις 28η Αυγούστου 2015 και θα διαρκέσει μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2015 ενώ αφορά όλους τους προορισμούς που εξυπηρετεί και όλες τις μετακινήσεις από και προς τον τόπο σπουδών τους.

Τέλος η ΑΝΕΚ LINES παρέχει εκπτώσεις σε νέους φοιτητές από αύριο 27 Αυγούστου έως τις 31 Οκτωβρίου 2015 στα δρομολόγια Χανίων - Ηρακλείου. Συγκεκριμένα έκπτωση 50% στα εισιτήρια επιβατών στην Οικονομική Θέση & στα Αριθμημένα Καθίσματα, 30% σε Καμπίνες (εκτός LUX) και 20% στα εισιτήρια Ι.Χ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Στα δρομολόγια του πλοίου «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» η έκπτωση ανέρχεται στο 50% στην οικονομική Θέση και στα αριθμημένα καθίσματα.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα 'Κοντά στους Νέους' της Aegean

Δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016 σε επιπλέον 250 πρωτοετείς φοιτητές προσφέρει η αεροπορική εταιρεία ΑEGEAN. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑEGEAN για την χρονιά 2015-2016, οι 250 Έλληνες πρωτοετείς φοιτητές θα λάβουν δωρεάν 8 εισιτήρια ανά έτος, για όλη την τετραετή ή πενταετή διάρκεια των σπουδών τους.

H πρωτοβουλία αυτή της AEGEAN αφορά, σε 100 νεοεισαχθέντες φοιτητές από περιοχές που εντάσσονται στις άγονες γραμμές (Αστυπάλαια, Ζάκυνθος, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Κύθηρα, Λέρος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σκιάθος, Σκύρος, Σύρος) και σε 150 νεοεισαχθέντες από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα είναι κυρίως κοινωνικοοικονομικά, καθώς η εταιρεία στοχεύει να στηρίξει και πάλι, 3η συνεχιζόμενη χρονιά, τους νέους φοιτητές στο δεδομένο οικονομικό περιβάλλον και να βοηθήσει στην ελάφρυνση των οικονομικών υποχρεώσεων της ελληνικής οικογένειας σε ολόκληρη τη χώρα.

Ήδη, κατόπιν υποβολής των σχετικών αιτήσεων και δικαιολογητικών, συνολικά 500 φοιτητές (250 νεοεισαχθέντες το 2013 & 250 νεοεισαχθέντες το 2014) εξαργυρώνουν τα προνόμια του προγράμματος, λαμβάνοντας από την AEGEAN συνολικά πάνω από 22.000 εισιτήρια, για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Η AEGEAN με την συνέχιση του προγράμματος και την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016 θα διαθέσει συνολικά περισσότερα από 33.000 εισιτήρια σε 750 φοιτητές για την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.kontastousneous.gr όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μετά την εγγραφή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.