Παυλόπουλος: η ΠτΒ εκφράζει προσωπικές απόψεις

[cresta-social-share]

Η επιστολή εκφράζει προσωπικές σας απόψεις καθώς δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση από τη Βουλή, αναφέρει σε επιστολή - απάντηση προς την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή – απάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «δεν διαθέτει καμία θεσμική και πολιτική δυνατότητα ώστε να ανταποκριθεί στο αίτημά σας».

«Ουδεμία διάταξη του Συντάγματος, αλλά ούτε και η διεθνής και ευρωπαϊκή πρακτική εν προκειμένω, μου επιτρέπουν να ενημερώνω σχετικώς ομολόγους μου, πολλώ μάλλον όταν έχετε, όπως καλώς γνωρίζετε ως έγκριτη νομικός, την δυνατότητα απ’ ευθείας αλληλογραφίας μαζί τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, ο κ. Παυλόπουλος υπερθεματίζει ότι ακόμη και εάν επρόκειτο για απόφαση του σώματος και πάλιν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το Σύνταγμα και την διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική, δεν θα είχε αρμοδιότητα και, άρα, δυνατότητα διαβίβασής της σε Ομολόγους του.

«Δοθέντος ότι και στην περίπτωση αυτή ουδόλως η Βουλή των Ελλήνων εμποδίζεται ν’ απευθύνεται ευθέως προς αυτούς» καταλήγει η σχετική επιστολή.