Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Λαβωμένη και πάλι η κυβέρνηση

[cresta-social-share]

Με ευρεία πλειοψηφία, αλλά και με επιβεβαίωση της ρωγμής στον ΣΥΡΙΖΑ, η Βουλή ενέκρινε το δεύτερο προαπαιτούμενο νομοσχέδιο. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την εξυγίανση των τραπεζών και την ασφάλεια των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση διατήρησε την πλειοψηφία των 120 εδρών. Μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ στην οποία συμμετείχαν 298 Βουλευτές (απουσίασαν ο Δημήτρης Κυριαζίδης της ΝΔ και ο Κυριάκος Χαρακίδης από το Ποτάμι) συνολικά υπήρξαν 230 υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες), 63 κατά (Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ) και 5 παρών.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν 31 κατά (32 ήταν την περασμένη εβδομάδα) και 5 παρών (από 6). Από το όχι μετακινήθηκε μόνο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ποιοι ψήφισαν όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ

Από τον ΣΥΡΙΖΑ όχι ψήφισαν οι: Αγλαΐα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Κώστας Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Τσανάκα Αλεξάνδρα, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Γιάννης Ζερδελής, Κώστας Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ παρών ψήφισαν: Ηρώ Διώτη, Κωστής Δερμιτζάκης, Δανάη Τζλήκα Κωστοπούλου, Νίνα Κασιμάτη, Βασιλική Λέβα.