Επαναλειτουργία της ΕΡΤ με εορτασμούς και κατηγορώ

Το λογότυπο στους δέκτες μετατράπηκε από ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ, ενώ η πρεμιέρα έγινε με τους δημοσιογράφους Ν. Αγγελίδη και Β. Χαϊνά, που άνοιξαν την πρωινή ενημέρωση

[cresta-social-share]

Με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στις 6 το πρωί, επανήλθε στους δέκτες η ΕΡΤ, μετά από δύο χρόνια «μαύρου». Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση «επιστρέφει» σχεδόν σε πλήρη ανάπτυξη, με την ΕΡΤ3 να ακολουθεί στον σχεδιασμό επαναλειτουργίας όλων των σταθμών.

Το λογότυπο στους δέκτες  μετατράπηκε από ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ, ενώ η πρεμιέρα έγινε με τους δημοσιογράφους Ν. Αγγελίδη και Β. Χαϊνά, που άνοιξαν την πρωινή ενημέρωση.

Ακολούθησε πλήθος ενημερωτικών εκπομπών, ενώ το βράδυ προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας».

Σε ό,τι αφορά την στελέχωση του φορέα, σύμφωνα με στοιχεία, οι αιτήσεις επανόδου του προσωπικού έφθασαν τις 1.665, ενώ, άμεσα, θα προχωρήσουν και οι νομικές τροποποιήσεις, προκειμένου να καταστεί πιο εύρυθμη η λειτουργία της εταιρείας.

Τις αντιρρήσεις της για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ έχει εκφράσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία στις 19:00 καλεί σε συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο.

Το πρώτο κεντρικό δελτίο της νέας ΕΡΤ μεταδόθηκε στις 9 ακριβώς, με παρουσιαστή τον Πάνο Χαρίτο.

Εορταστικό κλίμα επικράτησε το βράδυ στην Αγία Παρασκευή, όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η συναυλία ξεκίνησε με την ακρόαση του εθνικού ύμνου ενώ οι συγκεντρωμένοι χειροκροτούσαν κατά την προβολή βίντεο με τα πρώτα λεπτά της εκπομπής του νέου προγράμματος.

21987951_EVP_SYNAYLIA_ERT_11062015_64431.limghandler

Τσίπρας: Την ΕΡΤ την άνοιξε ο λαός, όχι η κυβέρνηση

Για γιορτή της δημοκρατίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε στην εκδήλωση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής . Όπως τόνισε, την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση αλλά οι αγώνες των εργαζόμενων και του ελληνικού λαού ενάντια σε μια βάναυση πολιτική.

«Θα κριθούμε όλοι, κι εσείς εδώ, από τη δουλειά σας. Θέλουμε μια δημόσια ΕΡΤ που να ανήκει σε όλο το λαό, έξω από τη λογική του κρατισμού», υπογράμμισε μιλώντας τους εργαζομένους.

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι οι τίμιοι αγώνες δικαιώνονται. «Και ο αγώνας του λαού θα δικαιωθεί γιατί είναι έντιμος», συμπλήρωσε.

«Αγωνιζόμαστε διαπραγματευόμενοι» ανέφερε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για την εικόνα της διαπραγμάτευσης, και υπογράμμισε πως όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης αυτή θα κρατάει τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία - λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή, θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική και ταυτόχρονα θα δώσει λύση στο μεσοπρόθεσμο χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας και άρα θα δημιουργήσει συνθήκες βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η συναυλία ξεκίνησε νωρίτερα με την ακρόαση του εθνικού ύμνου ενώ οι συγκεντρωμένοι χειροκροτούσαν κατά την προβολή βίντεο με τα πρώτα λεπτά της εκπομπής του νέου προγράμματος.

Στο Ραδιομέγαρο βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος συνομίλησε με τη νέα διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ το «παρών» στη συναυλία έδωσαν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για ημέρα γιορτής, ενώ αναφέρθηκε και στη δυσκολία της πορείας των διαπραγματεύσεων.

Το πλήθος ξεκίνησε να συγκεντρώνεται το απόγευμα μπροστά από το Ραδιομέγαρο, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της ΠΟΣΠΕΡΤ και οργανώσεων της Αριστεράς. Χαιρετισμό απεύθυναν βουλευτές , στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές.

ΝΔ: Κομματική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ

Για κομματική προπαγάνδα μέσω της ΕΡΤ, που ξεκίνησε να εκπέμπει και πάλι σήμερα το σήμα της, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία.

«Σήμερα, θαυμάσαμε την ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη και ακομμάτιστη ‘νέα’ ΕΡΤ. Αφού έδωσε το σύνθημα για την έναρξη του προγράμματος η κα Κωνσταντοπούλου, παρέλασε από το πρωί το μισό υπουργικό συμβούλιο, μαζί με τους Γενικούς Γραμματείς, συνεχίστηκε το πρόγραμμα με σύνδεση με τον επίσης ακομμάτιστο ραδιοφωνικό σταθμό ‘στο Κόκκινο’ για την ενίσχυση του πλουραλισμού και της πολυφωνίας», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Λ. Συγγρού.

«Θα κοστίσει, βέβαια, αρκετά παραπάνω στον ελληνικό λαό, αλλά θα απολαύσει την κομματική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο της το μεγαλείο. Αν ήταν άλλοι θα ντρέπονταν, αλλά αυτοί δεν έχουν καμία ντροπή», καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Δ..

  • Ναυτεμπορική, ΑΠΕ-ΜΠΕ