Το τέλειο Apple Martini σε 3 βήματα

Μιας και ανυπομονούμε να έρθει σιγά σιγά το καλοκαίρι και με τη διάθεση να  ανεβαίνει σταδιακά όπως ανοίγει και ο καιρός , ήρθε η στιγμή να εντρυφήσουμε σε  μία «συνήθεια» που όλοι  λίγο πολύ λατρεύουμε.

Τα αγαπημένα μας κοκτέιλ επιστρέφουν στις βραδινές μας  και όχι μόνο επιλογές. Πλέον η αίσθηση ότι  τα κοκτέιλ πίνονται μόνο  καλοκαίρι έχει αρχίσει και φθίνει,  αφού  η ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου τα συνδέει με  την υψηλή  γαστρονομία και τα κάνει παντός καιρού.

Αρχικά αποφάσισα να ξεκινήσουμε  με κάτι που μπορείτε να κάνετε κι εσείς οι ίδιοι  στο σπίτι σας, το οποίο είναι «ανελέητα»  γευστικό και συνδυάζει γλυκιά αλλά  παράλληλα και με μια ξινή δόση που σαγηνεύει.

Μιλάμε για το γνωστό Apple Martini το οποίο πολλοί από σας έχετε γευτεί,  λίγοι όμως ξέρουν πόσο εύκολο είναι στη παραγωγή του. Η ονομασία Martini δεν υποδηλώνει πως το ίδιο το κοκτέιλ εμπεριέχει το γνωστό βερμούτ,  αλλά  προέρχεται από  το ποτήρι που χρησιμοποιείται για να σερβιριστεί το συγκεκριμένο κοκτέιλ.

Η συνταγή είναι η εξής:

4cl vodka

3cl sourz (λικέρ ξινόμηλο)

2cl σιρόπι ζάχαρης

2cl χυμό lime (περίπου μισό lime)

Γεμίζουμε τα δυο τρίτα ενός σέικερ με πάγο. Προσθέτουμε τη βότκα, το λικέρ, το σιρόπι ζάχαρης και το χυμό. Ανακινούμε καλά  το μείγμα και το στραγγίζουμε (σουρώνουμε) σε παγωμένο ποτήρι μαρτίνι.

Γαρνίρετε με μια, δυο φέτες πράσινου μήλου ή με ένα κερασάκι μαρασκίνο ή μια φέτα λεμόνι ή lime. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να φτιάξετε ένα”νόστιμο ποτήρι”!

10947766_10205121340146176_345423207_n

Tips :

Το 1 cl αντιστοιχεί σε 10 ml

Επίσης για το σιρόπι ζάχαρης η αναλογία ζάχαρης και νερού είναι 2 προς 1 , για παράδειγμα δύο φλιτζάνια ζάχαρη με ένα νερού και μετά το βράζουμε σε ένα μπρίκι ανάλογα βέβαια με τις ποσότητες που διαλέγουμε . Το βγάζουμε τη στιγμή που θα αρχίζει να κοχλάζει . Διατηρείτε στο ψυγείο και μπορεί να κρατήσει και για ένα μήνα.

Πολλοί bartenders χρησιμοποιούν αντί για λικέρ  πουρέ πράσινου μήλου, αλλά εγώ προσωπικά  προτιμώ το λικέρ .

Το Apple Martini αρέσει πάρα πολύ κυρίως στις γυναίκες …

Virgin Mary το απόλυτο μη αλκοολούχο cocktail

Το απόλυτο μη αλκοολούχο, αντιοξειδωτικό κοκτέιλ που θα πιείτε όλες τις εποχές του χρόνου!

Ο φρεσκοαλεσμένος ντοματοχυμός που μοσχοβολάει και σας ανοίγει την όρεξη περιέχει ένα σωρό θρεπτικά στοιχεία τα οποία καταστρέφουν όλες τις επιβλαβείς ουσίες που μπορεί να κουβαλάει ο οργανισμός μας.

Οι Spicy πινελιές του είναι το μυστικό της νοστιμιάς του και της μοναδικότητάς του που το κάνει ιδανικό και για εγκύους αλλά και για ένα πλούσιο, υγιεινό πρωινό ή brunch γεμάτο βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα!

images (5)

Υλικά :

3 ντομάτες

1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμόνι

Αλάτι – Πιπέρι

Ταμπάσκο

Βασιλικός

Πράσινη πιπεριά

Αλέθετε στο μούλτι σας τις ντομάτες και ρίχνετε τον φρέσκο ντοματοχυμό σας σε ένα ποτήρι με λίγο πάγο. Προσθέτετε το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το ταμπάσκο. Διακοσμήστε με ένα κλωναράκι βασιλικό και μια φέτα φρεσκοκομμένη πράσινη πιπεριά για άρωμα. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε με ένα κλωναράκι σέλινο ή μια φέτα λεμόνι ή λάιμ ακόμη και με κλωναράκι μαϊντανό.

images (7)

Orange Wines η Νέα Μόδα που μας συναρπάζει

Οι λευκοί οίνοι κατασκευασμένοι  με την μέθοδο των ερυθρών επανέρχονται στο προσκήνιο, κλέβουν την παράσταση και τις καρδιές μας! Πλέον έχουν φτάσει να θεωρούνται must  στις Wine Lists των καλύτερων εστιατορίων!

images (1)

Υπάρχουν λοιπόν τα λευκά, τα ροζέ, τα αφρώδη και τα ενισχυμένα ή γλυκά κρασιά. Τα Orange Wines είναι η έκτη εκδοχή κρασιών, συνήθως ξηρών, τα οποία προέρχονται από την οινοποίηση λευκών ποικιλιών με τη μέθοδο παραγωγής ερυθρών κρασιών.

Το όνομά τους προέρχεται από το βαθύ Κι φωτεινό πορτοκαλοχρυσαφί χρώμα που παίρνουν από τις χρωστικές ουσίες των φλοιών κατά την επαφή τους με το χυμό των σταφυλιών στην περίοδο της οινοποίησης.

Δεν έχουν βέβαια καμία σχέση με τα κρασιά που παρασκευάζονται από χυμό πορτοκαλιού ούτε με τα κρασιά που προέρχονται από την περιοχή Orange  της Αυστραλίας.

Η πρακτική για την παραγωγή των Orange Wines χρησιμοποιείται εδώ και χιλιετίες σε περιοχές του Καυκάσου, όπως η Γεωργία και η Αρμενία. Εκεί η ζύμωση διαρκεί μέχρι και 6 μήνες. Σε κάποιες περιπτώσει ς μάλιστα χρησιμοποιούνται και τα κουκούτσια και τα κοτσάνια των σταφυλιών. Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση, το κρασί μεταγγίζεται και αφήνεται να ωριμάσει, συνήθως από 1 έως και 8 χρόνια.

Στη Γεωργία το μυστικό της επιτυχημένης γεύσης και υφής του Orange Wine κρύβεται στη χρήση πήλινων  αμφορέων, οι οποίοι ψήνονται και αποκτούν ένα χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα και το εσωτερικό τους καλύπτεται από μια λεπτή στρώση φυσικού κεριού για να στεγανοποιηθεί. Το κερί είναι υπαίτιο για την μικρο – οξείδωση του κρασιού και δεν προδίδει σχεδόν καθόλου αρωματικά και γευστικά στοιχεία . Σε αυτά λοιπόν τα πήλινα αγγεία τα οποία για του λόγου το αληθές ονομάζονται qvervi γίνεται η οινοποίηση αλλά και η ωρίμανση του κρασιού και η πιο εντυπωσιακή λεπτομέρεια είναι ότι θάβονται στη γη αφού πρώτα καλυφθεί το στόμιό τους με πώμα από φυσικά υλικά!

SKINCONTACT11_ph1

Στην Αμερική, την Γερμανία και τη Σλοβενία οι παραγωγοί χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους, δεξαμενές και βαρέλια φέρνοντας ενίοτε εντυπωσιακά αποτελέσματα! Τα τελευταία χρόνια πάντως παρατηρείται μια τάση υιοθέτησης αυτού του τρόπου οινοποίησης σε περιοχές ανά τον κόσμο από την Ιταλία στη Γαλλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Καλιφόρνια!

Τα πορτοκαλί κρασιά ταιριάζουν απίστευτα με λευκά κρέατα, αρνίσια παϊδάκια στο γκριλ, ρουστίκ μεσογειακά μαγειρευτά και πικάντικα πιάτα, χωριάτικα λουκάνικα και φτερωτό κυνήγι. Μπορούν επίσης να συνδυαστούν με κλασσικούς ελληνικούς θαλασσινούς μεζέδες και είναι μοναδικά με ψητές σαρδέλες στα κάρβουνα!

images (2)

Καιρός να τα αναζητήσετε και να πειραματιστείτε ελεύθερα και υπεύθυνα!!!

Τα καλύτερα «φροζάδικα” της Αθήνας

Mιά μόδα που έχει ξεκινήσει στη χώρα μας εδώ και κάποια χρόνια αλλά όσο περνάει ο καιρός  κορυφώνεται!

Θα έλεγα πως ο χειμώνας είναι η εποχή του frozen yogurt στη χώρα μας,το καλοκαίρι άλλωστε έχουμε γρανίτες-παγωτά που μόλις χαλάει λίγο ο καιρός..πηγαίνουν κατευθείαν στην απόσυρση.

Μερικά top μαγαζιά με frozen yogurt,στην Αθήνα για να περάσετε πιο ομαλά στην φθινοπωρινή φάση!

New Yog

Καταπληκτικές γεύσεις, 50+ (!) toppings και πολύ καλή ποιότητα.

Φανταστική πρόταση κομμάτια βάφλας μέσα στο γιαούρτι σας,σας δίνει μια απίστευτη αίσθηση του τραγανού από τη μία και του λείου και μεταξένιου γιαουρτιού από την άλλη.

Μην τυχόν και δεν το δοκιμάσετε!

New Yog : Περσεφόνης 32,Γκάζι
New Yog : Περσεφόνης 32,Γκάζι

Fresko Yogurt Bar

Μια καινοτόμα ιδέα,που ουσιαστικά παρουσιάζει το γιαούρτι με τρόπο παραδοσιακό και απλό, όπως άλλωστε θα έπρεπε να είναι στη δική μας χώρα.

Αγελαδινό,πρόβειο,στραγγιστό ή κατσικίσιο γιαούρτι μπορείς να το συνδυάσεις με υλικά-ακόμα και βιολογικά- της αρεσκείας σου,μεταξύ των οποίων και γλυκά του κουταλιού.
Μια αυθεντική ελληνική γεύση που  πιστεύω θα αγγίξει τους πάντες!

2 (3)
Froyo : Πλατεία Καπνικαρέας, Αθήνα

Froyo

Είναι το Νο1 frozen yogurt μαγαζί στην Αθήνα,από το 2010.

Εξαιρετικές γεύσεις,toppings για να χαζεύεις και άψογη ποιότητα.

Όταν περάσεις από εκεί,οπωσδήποτε δοκίμασε.

3 (2)

Yogolicious

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω επισκεφθεί αυτό το μαγαζί ,αλλά είναι τόσο καλές οι κριτικές που έχω ακούσει,όπως το οτι έχει την μεγαλύτερη και γευστικότερη ποικιλία toppings, που φέτος θα γίνει μάλλον το στέκι μου!

4 (4)
Yogolicious: Ανδριανού 48,Αθήνα

Υοgen Fruz,

Μια από τις παλαιότερες αλυσίδες καταστημάτων frozen yogurt,

Εντάξει,εγώ απλά είχα πάθει πλάκα γιατί δεν το κλασσικό εντυπωσιακό μαγαζί με την ουρά των toppings να σε περιμένουν(αν και η ποικιλία είναι μια χαρά,απλά κανονική), ΑΛΛΑ είχε την καλύτερη γεύση παγωμένου γιαουρτιού που έχω δοκιμάσει ΠΟΤΕ μου!

‘Ηταν τόσο απαλό,τόσο φρέσκο που εάν είχα τα χρήματα  και το χρόνο,νομίζω ακόμα εκεί θα ήμουν.

Must must must για το χειμώνα που μας έρχεται!

5 (4)
Υοgen Fruz : Athens Metro Mall, Σταθμός μετρό ‘Αγιος Δημήτριος

Back to Athens!

Επέστρεψες Αθήνα; Σου προτείνουμε 5 bar-restaurants που πρέπει να πας όσο ακόμα προλαβαίνεις!

Gazarte

Gazarte: Βουτάδων 34, Αθήνα - 210 3460347
Gazarte: Βουτάδων 34, Αθήνα – 210 3460347

Ένας απίστευτος χώρος που ξεφεύγει λίγο από τον συνοστισμό της περιοχής,ανεβαίνοντας τα σκαλάκια έρχεσαι αντιμέτωπος με την ταράτσα του μαγαζιού,ανοιχτός ορίζοντας μπροστά.
Εξαιρετικά finger foods μπορούν να σε συντροφεύσουν μαζί με ένα ιδιαίτερο cocktail.

Galaxy Bar and Restaurant

Galaxy Bar στο Ξενοδοχείο Χίλτον: Βασιλίσσης Σοφίας 44, Αθήνα - 210 7281402
Galaxy Bar στο Ξενοδοχείο Χίλτον: Βασιλίσσης Σοφίας 44, Αθήνα – 210 7281402

Λίγο πιο επίσημα τώρα, ένα απίθανο bar για ποτό αλλά και για φημισμένο sushi ήρθε να μαγέψει την Αθήνα το βράδυ, εκεί όπου τα cocktails αλλάζουν το ένα μετά το άλλο και η θέα που προσφέρει η ταράτσα του ξενοδοχείου, το περιβάλλον σου δίνουν την εντύπωση ότι πετάχτηκες σε κάποιο νησί για να τσιμπήσεις κάτι.

Λουκούμι Bar

Λουκούμι: Πλατεία Αβυσσηνίας 3, Αθήνα - 210 323 4814
Λουκούμι: Πλατεία Αβυσσηνίας 3, Αθήνα – 210 323 4814

Ε δεν μπορεί να μην το έχετε επισκεφτεί! Όχι;
Λοιπόν, για τους λίγους που δεν το γνωρίζουν ακόμη, είναι ένα μαγαζί σε μια ταράτσα, νεανικό και αρκετά οικονομικό!
Αξίζει πραγματικά.

BLOW

Blow: Ίδης 6, Πειραιάς - 210 4100749
Blow: Ίδης 6, Πειραιάς – 210 4100749

Πάμε και λίγο απο Πειραιά. Προφήτης Ηλίας η περιοχή, με θέα τον Σαρωνικό, αυτό το μαγαζί έχει πολύ προσεγμένα ωραία κρύα πιάτα αλλά και ζεστά, μην ξεχάσετε να πάρετε βάφλα!

MAMACAS

mamacas
Mamacas: Περσεφόνης 41, Αθήνα – 210 3470280

Ξαναγυρνάμε στο Γκάζι, ένα πολύ όμορφο μαγαζί που σας ταξιδεύει με τις γεύσεις του και το όμορφό του περιβάλλον.

Πού θα φάμε στην Κεφαλλονιά;

Η Κεφαλονιά είναι ένα από τα πιο μαγικά νησιά, αντικειμενικό δεν το λέω εγώ άσχετα αν κατάγομαι κιόλας από εκεί..(!), και το φαγητό του είναι εξίσου εντυπωσιακό και πολύ καλό, αρκεί να ξέρεις πού να ψάξεις και πού να απευθυνθείς.

Λίγες, αλλά καλές και δοκιμασμένες χρόνια, λύσεις που θα σας κάνουν να ερωτευτείτε το νησί ΚΑΙ για το φαγητό του!

Paradise Beach, Σταύρος Δενδρινός, Αγία Ευφημία

4

Από τότε που ήμουν στην κούνια, καλά μπορεί και να τα παραλέω,πηγαίναμε σε αυτή την ταβέρνα που είχε και εξακολουθεί να έχει με την ίδια ένταση φοβερά μαγειρευτά, πολύ καλή εξυπηρέτηση, ωραίο περιβάλλον και το κυριότερο: ΦΟΒΕΡΟ μα ΦΟΒΕΡΟ σουφλέ σοκολάτας με μια παχύρρευστη κρέμα από πάνω που είναι η καλύτερη γεύση που έχω γευτεί ποτέ!

Όταν πάτε εκεί, μην τολμήσετε και δεν το τιμήσετε!

Παλαιά Πλάκα, Αργοστόλι

10 copy

Μαγειρευτά και εδώ να πρωταγωνιστούν, στην αρχή του Αργοστολίου, ένα πολύ όμορφο μαγαζί, με ωραία φαγητά, φανταστικά γλυκά (μήπως τους έχω μια αδυναμία τελικά;) και πολύ ωραίο περιβάλλον!

Μην κάνετε τον κόπο να παραγγείλετε από το τραπέζι, ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό του μαγαζιού, που σαν παλιό μαγειρείο, αποφασίζεις τι θα πάρεις από μια μεγάλη γκάμα επιλογών.

Το Πεύκο, Αντιπάτα

12

Ένα μαγαζί με εξαιρετικό φαγητό, προτιμήστε το καλύτερα το βράδυ με τον ρομαντικό φωτισμό και το ήσυχο περιβάλλον, απλές παραδοσιακές γεύσεις που μπλέκονται με έξυπνες ιδέες,πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

Ελπίζω να πήρατε μια μικρή γεύση για το τί μαγαζιά να προτιμήσετε στην Κεφαλλονιά, μην ξεχνάτε ότι είναι ένα νησί χωρίς ιδιαίτερα ψάρια, γι’ αυτό απολαύστε τα μαγειρευτά, τα διαφορετικά, τα περίεργα!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλά να περνάτε!