Dine & Drink

Οι 3 τέλειοι χυμοί αποτοξίνωσης με Παντζάρι για την Άνοιξη

[cresta-social-share]

Είστε έτοιμη για μια μίνι αποτοξίνωση με τρομερά αποτελέσματα; Βγείτε στην πιο κοντινή λαϊκή της περιοχής σας και εφοδιαστείτε Παντζάρια! Μάλιστα παντζάρια!!! Οι χυμοί που θα αναλύσουμε παρακάτω μαζί με τις αποτοξινωτικές δράσεις τους έχουν ως βάση τους το παντζάρι! Οπότε αν είστε αλλεργικοί σε αυτούς τους κατακόκκινους βολβούς της γης, καλύτερα να δοκιμάσετε κάποια άλλη μέθοδο αποτοξίνωσης.

Καταρχήν να αναλύσουμε σε λίγες σειρές τι είναι η τοξίνωση. Τοξίνωση είναι η συσσώρευση βλαβερών και άχρηστων για τον οργανισμό ουσιών, οι οποίες, συσσωρεύονται κυρίως στον λιπώδη ιστό αλλά και γενικά σε όλους τους ιστούς του σώματος. Κατά μέσω όρο ο καθένας από εμάς κουβαλάει 2-25 κιλά τοξίνες στο σώμα του εκ των οποίων άλατα, χοληστερίνη ή τοξικές εναποθέσεις. Τις τοξίνες μπορούμε να τις παραλάβουμε είτε σε υγρή, είτε σε στερεή, είτε σε αέρια μορφή. Σε φυτικά προϊόντα και στις τροφές κρύβονται στα εντομοκτόνα, τα φυτοφάρμακα, τις γενετικά τροποποιημένες τροφές ή συντηρητικά. Όσων αφορά τις ζωικές τροφές, εκεί κρύβονται στα αντιβιοτικά, στα ζωικά οιστρογόνα και στις ορμόνες, στις συσσωρευτικές τοξίνες ειδικά από την κατάψυξη ή σε εμβόλια γενετικής τροποποίησης.

Τι είναι λοιπόν η αποτοξίνωση και γιατί την χρειαζόμαστε; Αποτοξίνωση είναι η προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά το σώμα μας προκειμένου να εξουδετερώσει και στη συνέχεια να απαλλαγεί από όλες τις τοξίνες και τα δηλητήρια.

Παντζάρια, παντζαράκια...

Καρδιαγγειακό Σύστημα

Τα κοκκινωπά παντζαράκια λοιπόν περιέχουν μπόλικες φυτικές ίνες που ωφελούν στη διατήρηση ισορροπημένου επιπέδου χοληστερίνης.

Περιέχουν πάνω από 50% νάτριο και κάτω από 5% ασβέστιο (ποσοστά που είναι ιδανικά για την ολοκληρωμένη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό)

Εγκυμοσύνη

Είναι εμπλουτισμένα με φολικό οξύ το οποίο προλαμβάνει πολλές νευρολογικές παθήσεις του εμβρύου.

Μάτια 

Πλούσιο σε Βιταμίνη Α.

Προλαμβάνει παθήσεις όπως καταρράκτης και εκφυλισμός ωχράς κηλίδας.

Προσοχή!

Περιέχει οξαλικό άλας και δεν συνίσταται σε άτομα με παθήσεις των νεφρών ή της χοληδόχου κύστης.

Αποτοξίνωση ΤΩΡΑ...

Χυμός Νο 1

main

  • 3 παντζάρια
  • 1 σέλερυ
  • 1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ

Τα αλέθετε όλα στο μούλτι με τα πατζάρια ωμά (όπως και σε όλες τις συνταγές που θα δούμε παρακάτω) και έχετε ένα σούπερ χυμό, ειδικό για τον καθαρισμό του ήπατος! Επιταχύνει τον μεταβολισμό και εξισορροπεί τον γλυκαιμικό δείκτη.

Χυμός Νο2

Early-Riser-Beet-Pineapple-Carrot-Juice

  •  2 παντζάρια
  • 3 καρότα
  • 1 στυμμένο λεμόνι

Αλέθετε και πάλι όλα τα υλικά στο μούλτι, υπενθυμίζω ο τι τα παντζάρια τα χρησιμοποιείτε πάντα ωμά! Αυτός ο χυμός έχει ισχυρή αντιρυτιδική δράση, καθώς τονώνει το δέρμα και ενεργοποιεί τα κύτταρα!

Χυμός Νο3

4bce02bea0f9ac738a8942c34294087c

  • 3 παντζάρια
  • 3 καρότα
  • 1 πράσινο μήλο

Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με τις παραπάνω δυο εκδοχές. Με αυτόν τον αποτοξινωτικό χυμό τονώνετε και ενεργοποιείτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα καθώς χαρίζει ενέργεια και ευεξία.

* η είναι τελειόφοιτη Δημοσιογραφος του Παντείου, Αριχσυντάκτις της στήλης Life του HashMag και Επιμελήτρια ύλης στο Chill-Out