Η Σπιτική Ροζ Λεμονάδα του Απρίλη

Από τότε που τυχαία δοκίμασα από το ποτήρι μιας φίλης σε μια κάποια έξοδο – που τώρα φαντάζει μακρινή – μπορώ να εκμυστηρευτώ πως μου έγινε έμμονη ιδέα!

Ροζ Λεμονάδα; Μα ναι! Και είναι πεντανόστιμη!

Για εκείνα τα ηλιόλουστα απογεύματα του Απριλίου που θα κάθεστε στο μπαλκόνι σας, που θα βγαίνετε βόλτα στα πάρκα με τους φίλους σας που θα μοσχοβολάει ο αέρας! Για εκείνες τις πρώτες ζέστες που μυρίζει άνοιξη και δειλά δειλά αρχίζουμε να φοράμε τα καλοκαιρινά μας και να μπαίνουμε σε summer mood… Για όλες εκείνες τις στιγμές που μια απλή λεμονάδα δεν είναι αρκετή! (Αν και η αλήθεια είναι ο τι λατρεύω και τη παραδοσιακή έκδοση με το δυόσμο να κολυμπάει στο ποτήρι μου και να μοσχοβολάει!)

Ας επικεντρωθούμε όμως στην Συνταγή της εβδομάδας μας!

Υλικά

1 1/2 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 1/2 φλιτζ. νερό

2 1/2 φλιτζ. φρεσκοστυμμένο & σουρωμένο χυμό λεμονιού

2 φλιτζ. χυμό cranberry

Λεπτές, στρογγυλές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Ετοιμάστε το σιρόπι μια μέρα πριν: Ρίξτε 1 φλιτζ.  ζάχαρη με 1 φλιτζ. νερό σε ένα κατσαρολάκι, σε υψηλή θερμοκρασία, και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Αφήστε το σιρόπι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει.

2. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίξτε το χυμό λεμονιού, το χυμό cranberry, 1 φλιτζ. νερό και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε σταδιακά το σιρόπι ώστε να κάνετε τη ροζ λεμονάδα σας όσο γλυκιά θέλετε. Βάλτε τη σε μια γυάλινη κανάτα και αφήστε τη στο ψυγείο να παγώσει μέχρι το σερβίρισμα.

3. Για το σερβίρισμα, προσθέστε παγάκια και γαρνίρετε με τις λεπτές φέτες λεμονιού.

αρχείο λήψης

 

 

Δημοσιεύθηκε από

Πέλλια Βαϊκούζη

Γεννημένη την Άνοιξη του ’94, πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στο πανέμορφο νησί του Βορρά, τη Σαμοθράκη. Το 2012 αποφοιτεί και εισέρχεται στη σχολή της Παντείου στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Έχοντας το όνειρο μιας δυνατής δημοσιογραφικής καριέρας, από τότε που θυμάται τον εαυτό της καταπιάνεται κατά καιρούς με διάφορα project. Έχει βρεθεί στην οικονομικό - πολιτική σκοπιά του αρθρογράφου στο toxrima.gr, αλλά και υπάρξει πίσω από τα μικρόφωνα της ραδιοφωνικής κονσόλας του Radio Samothraki και του Spam Radio. Σήμερα θα πέσουμε πάνω στο όνομά της ξεφυλλίζοντας το φοιτητικό περιοδικό Chill Out ή στα πάμπολλα άρθρα της στο Almurofustiki.com, στο οποίο γράφει από το Μάρτιο του 2014. Το Νοέμβρη του 2014 αναλαμβάνει την αρχισυνταξία της στήλης Life – Tips & Fashion στο Hashmag. Η μανιώδης ανάγνωση Τύπου, οι καταδύσεις και τα ταξίδια είναι μερικά από τα πάθη – ενδιαφέροντα της που την κρατούν σε εγρήγορση και αποτελούν «αστείρευτη πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας» για την ίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *