Τάρτα Μπρόκολο

Επειδή εμάς τις νέες νοικοκυρές μας απασχολεί η «γκουρμεδιά” κι η νοστιμάδα αλλά δεν έχουμε και μισή μέρα να περάσουμε στην κουζίνα, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μία πανεύκολη τακτική για τάρτα (κις) με μπρόκολο που θα προσθέσει ένα συγκριτικό αβαντάζ στο τραπέζι σας χωρίς να σπαζοκεφαλιάσετε.

 

ΥΛΙΚΑ (για ένα απλό ταψί μεσαίου μεγέθους, περίπου 12 κομμάτια)

1 πακέτο έτοιμη ζύμη για πίτες

500γρ. μπρόκολο

500γρ. τριμμένο τυρί

1 αυγό

½ κούπα γάλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

–        Φερθείτε στη ζύμη σας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το πιθανότερο είναι ότι θα πάρετε κάποια κατεψυγμένη, ακολουθείστε τις οδηγίες που σας δίνονται για ξεπάγωμα και άπλωμα στο ταψί. No special tricks here.

–        Βάλτε το μπρόκολο να βράσει (ή να ψηθεί στον ατμό, το ίδιο μας κάνει) για κάνα 10λεπτο.

–        Σουρώστε το μπρόκολο και κόψτε το σε μικρά κομμάτια ώστε να μοιάζουν με «τουφίτσες” (οι άκρες) και κυβάκια (ο κορμός).

–        Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπωλ το μπρόκολο, τα τυριά, το αυγό και το γάλα. Η γέμισή σας είναι έτοιμη.

–        Αδειάστε τη γέμιση στο ταψί όπου έχετε απλώσει τη ζύμη και θυμηθείτε να γυρίσετε λίγο τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα, «σκεπάζοντας” περιμετρικά τη γέμιση για να μην ξεχειλίσει.

–        Αυτό ήταν, βάλτε στο φούρνο στους 180 για κάνα 20λεπτο. Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω, εξαρτάται από τον φούρνο σας. Όταν έχει ροδίσει από πάνω και δείχνει να έχει κάνει κρούστα, μπήξτε ένα πιρούνι ή μαχαίρι στο κέντρο της πίτας. Αν δεν έχει ζουμιά όταν το τραβήξετε, είστε οκ. It’s that simple!

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

–        Το βασικό στοιχείο εδώ είναι όσο μπρόκολο, τόσο τυρί. Οπότε μπορείτε άνετα να κάνετε τις αναλογίες σας σύμφωνα με τα σκεύη σας κλπ.

–        Τα τυριά τα αφήνω πάντα στην επιλογή σας γιατί πιστεύω πως δεν χρειάζεται να αγοράζουμε συνέχεια καινούρια υλικά. Η γενική οδηγία είναι να πάρετε γλυκά τυριά (όπως το γκούντα ή το έμενταλ) τα οποία λιώνουν και καλύτερα. Αν έχετε στο σπίτι διάφορα, χρησιμοποιήστε τα. Η πιο απλή λύση είναι να πάρετε από αυτά τα έτοιμα πακέτα με «mixτυριών”. Ιδανικά, βάλτε 400γρ. κίτρινα τυριά και 100γρ. φέτα ή ανθότυρο.

–        Ακριβώς επειδή έχουμε πολύ τυρί, δεν προσθέτω αλάτι ή βούτυρο. Το αυγό και το γάλα είναι ίσα ίσα για να αφρατέψει το μίγμα μας και να είναι πιο ομοιόμορφο.

«Sexy” λαχανάκια!

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι πάρα πολύ γευστικά αν μαγειρευτούν σωστά. Τρώγονται σαν σαλάτα,ορεκτικό αλλά και ως κυρίως. Ο λόγος που τα βάφτισα «sexy” ήταν γιατί στη συνταγή υπάρχουν spicy γεύσεις που δένουν με την ελαφριά και γλυκιά γεύση από τα λαχανάκια.
  • Αρχικά βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά τα λαχανάκια Βρυξελλών,αφού τα κόψουμε στη μέση.
  • Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι σοτάρουμε κρεμμύδι φρέσκο σε μικρά κομμάτια,πιπεριά (ό,τι χρώμα θέλουμε-έχουμε),μορταδέλα,πιπέρι,αλάτι. Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα.

 

2 (7)
  • Σε ένα σκεύος βάζουμε τα λαχανάκια,περιχύνουμε με τη μορταδέλα με τα υπόλοιπα υλικά  και (δώστε βάση εδώ!) για να βγει ακόμη πιο νόστιμο,βάλτε και δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο.Σκορπίστε το όσο μπορείτε.
3 (6)
  •  Στο φούρνο κατευθείαν για 20 λεπτά και έτοιμο!

Υγιεινό,θρεπτικό,γρήγορο και υπερ-νόστιμο με απίστευτη γεύση και άρωμα!

Carbonara Italiana

Αλήθεια σας λέω, τη συνταγή και τα “κόλπα” (που δεν υπάρχουν γιατί είναι πανεύκολο) μου τα έδωσαν δύο φίλες Ιταλίδες, μια ερασμίτικη βραδιά στη Βαρκελώνη. Είχαν μεγαλύτερο διαμέρισμα και συχνά βρισκόμασταν εκεί όλη η παρέα για να φάμε, να πιούμε και να αράξουμε. Συνήθως ο καθένας έφερνε κάτι και συχνά πυκνά –προφανώς- μαγειρεύανε μακαρονάδες. Μια φορά είπαμε να μάθουμε κι εμείς κάνα ιταλικό μυστικό (τους δώσαμε το τζατζίκι σε αντάλλαγμα…).

Ετοιμαστείτε λοιπόν για την πιο εύκολη, απλή, υγιεινή και ελαφριά καρμπονάρα που έχετε φτιάξει. Και ξεχάστε επιτέλους την κρέμα γάλακτος!!!

 

ΥΛΙΚΑ (για 1 άτομο κι απλά πολλαπλασιάζετε)

1 κούπα (περίπου 100 γρ.) ζυμαρικά της επιλογής σας

2-3 φέτες μπέικον ή ζαμπόν γαλοπούλας (για ακόμα πιο ελαφρύ και χαμηλό σε λίπη και θερμίδες)

½ κρεμμύδι μεσαίο μεγέθους

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

1 αυγό

50γρ. παρμεζάνα τριμμένη (μία χούφτα περίπου) ή άλλο τυρί αυτού του τύπου (ημίσκληρο)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζετε το νερό χωρίς αλάτι και χωρίς λάδι, στην κατσαρόλα και την σκεπάζετε για να βράσει.
  • Κόβετε το κρεμμύδι και τις φέτες ζαμπόν ή μπέικον σε μικρές λωρίδες (όχι κυβάκια, δεν βγάζουν σωστά τη γεύση τους).
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύετε/χτυπάτε το αυγό με το τυρί και το αφήνετε στην άκρη
  • Σε ένα τηγάνι σωτάρετε τα κρεμμύδια με το ζαμπόν. Αυτό σημαίνει ότι ρίχνετε το λάδι, το κρεμμύδι και το ζαμπόν και το βάζετε αρχικά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ώστε το λάδι να πάει παντού και να ψήνονται όλα τα κομμάτια κατά το δυνατόν ομοιόμορφα. Μόλις αρχίσει να τσιρτσιρίζει (2-3 λεπτάκια, αναλόγως πόσο δυνατή κουζίνα έχετε), ανακατεύετε λίγο, κατεβάζετε τη φωτιά στο χαμηλό και τα αφήνετε να σιγοψήνονται.
  • Μέχρι να γίνουν αυτά, το νερό μας βράζει. Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα κι ανακατεύουμε.
  • Για κάνα 8-10λεπτο προσέχουμε κι ανακατεύουμε μια τα κρεμμύδια με το ζαμπόν και μια τα μακαρόνια για να μην καεί ή κολλήσει τίποτα.
  • Δοκιμάστε τα μακαρόνια σας ώστε να είναι λίιιγο λιγότερο βρασμένα απ’ όσο θέλετε, κλείστε όλες τις εστίες φωτιάς και σουρώστε τα μακαρόνια.
  • Βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίξτε πάλι μέσα με τη σειρά τα σωταρισμένα κρεμμύδια με το ζαμπόν, τα μακαρόνια και τέλος το αυγό με το τυρί. Ανακατέψτε καλά και γρήγορα για 3-5 λεπτά ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα
  • Σερβίρετε κι απολαύστε με λίγο extra τυρί από πάνω και λίγο πιπεράκι.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ κ’ TIPS

Προσωπικά προτιμώ και προτείνω να χρησιμοποιήσετε απλά ζυμαρικά (χωρίς γεύσεις) πέννες, ριγκατόνι ή βίδες κυρίως διότι δεν “σπάνε” στο ανακάτεμα και δεν αλλοιώνουν/ μπερδεύουν γευστικά το τελικό αποτέλεσμα λόγω γέμισης ή extra γεύσης.

Προτιμώ επίσης το ζαμπόν γαλοπούλας διότι είναι ελαφρύ, χωρίς λιπαρά και κατάλληλο για κάθε γούστο και διαιτολόγιο. Και καμία απολύτως διαφορά δεν έχει στη νοστιμάδα καθώς το μυστικό που δίνει ιδιαίτερη γεύση εδώ (και γενικά) είναι το καλό μαγείρεμα του κρεμμυδιού μαζί με το ζαμπόν στο τηγάνι.

Ο λόγος που βγάζουμε τα μακαρόνια λίιιγο λιγότερο βρασμένα είναι πως μαγειρεύονται λίγο ακόμα όταν τα ξαναβάζουμε και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αν τα έχουμε σουρώσει ακριβώς όπως μας αρέσουν, κινδυνεύουμε στο τέλος να τα νιώθουμε “παραβρασμένα” ή “λασπωμένα”.

Αν φοβάστε τη σαλμονέλα ή άλλες ασθένειες στο “ωμό αυγό”, να σας πληροφορήσω πως το αυγό σας μαγειρεύεται όταν το ρίχνετε στην κατσαρόλα κι ανακατεύετε. Αυτό σημαίνει επίσης πως πρέπει να προσέξετε (α) να μην μείνει το αυγό ωμό, δηλαδή να μην μοιάζουν τα μακαρόνια σας σαν να έχουν μία περίεργη, κίτρινη σάλτσα και (β) να ανακατέψετε καλά ώστε να μην συγκεντρωθεί πολύ αυγό σε συγκεκριμένα σημεία οπότε θα είναι σαν να τρώτε μακαρόνια με κομμάτια ομελέτας.

 

 

Αυτά… καλή επιτυχία λοιπόν!!!

 

 

Cinnamon & Nutella Rolls στη στιγμή!

Φανταστικό γλυκό,πολύ γρήγορο και εύκολο και εάν μέχρι τώρα σας έχει ξεφύγει…απλά δοκιμάστε! Θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια.

Θέλουμε:
-1 πακέτο σφολιάτας φρέσκια (ή κατεψυγμένη, αρκεί να ξεπαγώσει καλά -τουλάχιστον 1 ώρα εκτός κατάψυξης)
-κανέλα
-ζάχαρη
-ζάχαρη άχνη
-1 αυγό
-Nutella
-1 κάψουλα βανίλιας
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-χυμό από 1/2 πορτοκάλι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Το πρώτο φύλλο σφολιάτας το ανοίγουμε (πανεύκολο) και «ραντίζουμε” στην ουσία από πάνω με κρυσταλλική ζάχαρη και με κανέλα. Ρολλάρουμε και κόβουμε σε πάχος 2 εκατοστών περίπου.Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ένα αυγό που το έχουμε ελαφρώς ανακατέψει,για να πάρει ωραίο χρώμα.

1 (4)
2 (4)
3 (3)
Για τη γέμιση με Nutella,απλώς αντί για ζάχαρη-κανέλα,βάζετε nutella με σπασμένα φουντούκια,αν έχετε και θέλετε.

Για την πρώτη συνταγή,ταιριάζει απίστευτα μια κρέμα από πάνω που γίνεται έτσι:

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε 1 κάψουλα βανίλιας,ξύσμα από ένα πορτοκάλι και χυμό από 1/2 πορτοκάλι,λίγη άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βάζουμε τα rolls στο φούρνο,θα είναι έτοιμα αφού χρυσαφήσουν,σε 20 λεπτά περίπου.

Τρώγονται ζεστά,και περιχύνουμε από πάνω την κρέμα.
Απλά τέλεια!

4

5

6

Steak Time!

Καπνιστές μπριζόλες χωρίς κάρβουνα, χωρίς κόπο σε πολύ λίγο χρόνο! Δείτε πως!

Προθερμαίνουμε καταρχάς το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψιλοκόβουμε μανιτάρια (μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε και με καρότο, μπρόκολο, ό,τι σας ταιριάζει εσάς περισσότερο)

Ψιλοκόψτε τα μανιτάρια ή τα λαχανικά της επιλογής σας σε λεπτές λωρίδες
Ψιλοκόψτε τα μανιτάρια ή τα λαχανικά της επιλογής σας σε λεπτές λωρίδες

Σε πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τις μπριζόλες, αλάτι-πιπέρι, παίρνουμε λίγο bacon και βάζουμε από πάνω, τα μανιτάρια στο πλάι.
Λίγο ελαιόλαδο,ρίγανη και έτοιμο!
Τόσο απλά.

τοποθετήστε τις λωρίδες μπέικον πάνω από τις μπριζόλες
τοποθετήστε τις λωρίδες μπέικον πάνω από τις μπριζόλες

Μετά από 45 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο και πραγματικά θα εκπλαγείται από τη μυρωδιά του καπνιστού, λόγω του bacon που πήρε τη γεύση της μπριζόλας αλλά και το αντίστροφο και είμαι σίγουρη πως το crispy στοιχείο του bacon θα σας ξετρελάνει!

3

Καλή όρεξη!

Foodhacks, γιατί μπορούμε!

Όλοι πάνω-κάτω θα γνωρίζετε τι είναι τα foodhacks, είναι στην ουσία κάποιες πρωτότυπες ιδέες για το μαγείρεμα,το decor… στην τελική δε μπορεί,ένα instagram θα έχετε για να σας λυθεί η απορία!

 

Ξεκινάμε με ένα standard φαγητό-σνακ-πρωινό που όλοι θα αναρωτιόμαστε τι γίνεται την ώρα που αυτό βράζει μέσα στο νερό.  Eίναι εντάξει, θέλει λίγη παραπάνω ώρα ή μήπως είναι πλέον αργά ; Αυτή η εικόνα σας λύνει κάθε απορία! (Για τα αυγά πάντα)

1 (2)

 

Δεν τρελαίνεστε  να φτιάχνετε ζύμες,να πλάθετε μια pizza,αλλά παρ’όλα αυτά σας ενδιαφέρει να εντυπωσιάσετε φίλους/συγγενείς..φτιάξτε pizza-κια και όλοι θα τα λατρέψουν!

2 (2)

 

Το απόλυτο καλοκαιρινό,σπιτικό γλυκάκι που είναι τόοοσο πολύ στη μόδα,μέχρι και διάσημοι σεφ το χρησιμοποιούν για να κάνουν εγκαίνια στα μαγαζιά τους !  Αρπάξτε λίγη από τη δόξα τους και αποδείξτε πως ίσως και εσείς μπορείτε  κάποια μέρα να είστε στη θέση τους..
Ζελέ μέσα σε φρούτα και κατευθείαν ψυγείο!

3 (1)

 

Πιτσόψωμο , τι άλλο;  Ό,τι υλικό θέλετε,σε ό,τι καρβελάκι θέλετε και σε μισή ώρα θα ζηλεύουν όλοι μα όλοι το αποτέλεσμα.

4 (3)

 

Πολύ ζήλευα αυτές τις εντυπωσιακές «φωλιές” που έβλεπα στα εστιατόρια,φωλιές που μέσα είχαν σαλάτα ή πατάτες ή ακόμα και γλυκό.Φωλιές από παρμεζάνα(οι πλέον γνωστές)αλλά και από απλό φύλλο.

Χα! Πλέον δεν ζηλεύω,πλέον μπορώ να τις φτιάξω και εγώ, ΤΟΣΟ απλά!

5 (2)

 

Ξαναγυρνάμε στην κορυφή. Αυγά,αλλά αυτή τη φορά τηγανιτά,τι λέτε να πειραματιστείτε ; Κόψτε πιπεριές και σπάστε μέσα το αυγό,ακόμα και κρεμμύδι!

6 (1)

 

Εντάξει,μανία με τα Oreo, oreo στο γλυκό, oreo στο παγωτό, oreo στον καφέ, oreo στο δρόμο στις αφίσες… Μα με κυνηγάει!

Και επειδή και εσείς σίγουρα θα έχετε περάσει κάποια στιγμή από το σύνδρομο ” θέλω oreo τώρα αλλιώς σκοτώνω άνθρωπο”, πάρτε μια ιδέα για να σας γλυκάνει!

7 (1)

 

Πώς απογειώνεις ένα απλό παγωτό,μια απλή μπάλα παγωτού;

Μια φωλίτσα από σοκολάτα για να μπει μέσα!

8 (1)

 

Για τα ντοματίνια,ένας εύκολος τρόπος και κυρίως γρήγορος να τα κόψετε στα 2!

9 (1)

 

 

Ελπίζω να σας άρεσαν,να πήρατε ορισμένες ιδέες και ναι, απειλώ, foodhacks #2 θα ΥΠΑΡΞΕΙ!

Περιμένετε παρέα; Γλυκό με 3 υλικά που όλοι έχουμε!

Αυτή η συνταγή είναι για μένα μια super εναλλακτική, όταν παίρνουν τηλέφωνο γνωστοί-φίλοι και λένε να περάσουν, δεν έχουμε τη διάθεση να πάμε να πάρουμε κάτι απ’έξω και δοκιμάζουμε να φτιάξουμε κάτι μόνοι μας!

Μια πολύ απλή συνταγή, βασικά ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ μπορούν να την πειραματιστούν, σε 3 λεπτά είναι έτοιμο και μετά αφήνουμε το φούρνο να κάνει τη δουλειά του…!

Και αν και δεν είμαι,προσωπικά,λάτρης των cakes, αυτό το γλυκό είναι τέλειο, κι άμα μείνει, για πρωινό είναι εξίσου τέλειο!

Θα χρειαστούμε:

– 1 μικρή συσκευασία Μερέντα

– 2 αυγά

– 10 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ με ένα κουτάλιΚαλά όμως, προκειμένου το αυγό να ανακατευτεί και να μην έχουν μείνει άσπρα ατόφια σημεία στο μείγμα.

1
Αυτό ήταν!

Το αδειάζουμε σε μια θήκη για cake, μια μακρόστενη δηλαδή, βάζουμε καλύτερα λαδόκολλα για να μην έχουμε μετά να καθαρίζουμε τίποτα απολύτως.

2

 

Βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για μισή ώρα το πολύ!

3

 

Απολαύστε!

Φανταστική σαλάτα με λαχανικά σε 10 λεπτά

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια μπρόκολο,καρότο,μελιτζάνες,κρεμμύδι,σκόρδο και ό,τι άλλο έχουμε (κουνουπίδι,πιπεριές κ.α).
Σοτάρουμε αρχικά το καρότο,που σαν πιο σκληρό  χρειάζεται περισσότερο χρόνο από όλα τα λαχανικά για να γίνει,με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μεσαία προς δυνατή φωτιά!
Processed with Moldiv

Δεν θέλουμε να γίνουν πολύ μαλακά, ώστε να κρατάνε τα περισσότερα  θρεπτικά στοιχεία τους και να είναι και πολύ πιο νόστιμα!

Προσθέτουμε στο τέλος soya sauce,ανακατεύουμε 2-3 φορές και η σαλάτα ή το ορεκτικό είναι έτοιμο !

Processed with Rookie

Processed with Rookie

Εύκολη και δροσιστική τούρτα γιαούρτι

Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά  μπορούμε να φτιάξουμε ένα φανταστικό γλυκό που σίγουρα θα μας δροσίσει ,θα μείνει για μέρες στο ψυγείο άφοβα και θα μας γλυτώσει από  γλυκά,συσκευασμένα παγωτά κτλ

Και αρχίζω αμέσως!
Τι έχει αυτή η τούρτα;

Για τη βάση:
-200 γρ.μπισκότα
-100 γρ.βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
– 5 γρ.ζελατίνη σε φύλλα
-280 γρ. γιαούρτι
-350 γρ. σοκολάτα λευκή
-400 γρ.κρέμα γάλακτος

  • Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε το μπισκότο.Τα περιχύνουμε με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε τη βάση σε ένα τσέρκι,διαμέτρου 24 εκ.,και πιέζουμε πολύ καλά.Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά και το αφήνουμε έξω.
foto 1

  • Σε κρύο νερό,μαλακώνουμε τη ζελατίνη,την στίβουμε λιγάκι και την τοποθετούμε σε ένα μπολ με ζεστό νερό για να λιώσει,με ανακάτεμα καλό.
  • Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα,προσθέτουμε το γιαούρτι και τη ζελατίνη.
  • Χτυπάμε σε μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχει υφή σα  γιαούρτι και το προσθέτουμε και αυτό μαζί με τη λευκή σοκολάτα και τα υπόλοιπα.
fwto 2
  • Το απλώνουμε πάνω στη βάση με το μπισκότο,βάζουμε στο ψυγείο και σε 3 ώρες….έτοιμο!

Καλή όρεξη και καλά να περνάτε!

Παγωτό σάντουιτς όπως δεν έχετε ξαναφάει!

Πολύ εύκολη συνταγή, οικονομική και η γεύση απλά δεν υπάρχει!

Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη,που πάντα μας κερδίζει με το πόσο εύκολα μπορούμε να φτιάξουμε φανταστικές γεύσεις.

Και αρχίζουμε!
Θα χρειαστούμε:
500 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ τυρί κρέμα
1 κουτί dulce de leche (1 ζαχαρούχο γάλα βρασμένο για 3 ώρες)
200 γρ. πραλίνα
100 γρ φυστικια πίνατς
2 συσκευασίες μπισκότα πτι-μπέρ
Το dulce de leche είναι πολύ εύκολο, όπως λέω και από πάνω, βάζετε ένα ζαχαρούχο ( καλύτερα βέβαια 2-3 για να έχετε και για επόμενες φορές) σε κατσαρόλα με ζεστό νερό και βράζετε για τρεις ώρες σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.Αυτό!

Στη συνέχεια;

Σε ένα μίξερ χτυπάμε με σύρμα την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι!Κανένα 2λεπτο δηλαδή.
φωτό 1

Την κρέμα γάλακτος την βάζουμε στην άκρη σε ένα μπολ και στο ίδιο μίξερ(ακόμα και εάν έχει λίγη κρέμα γάλακτος πάνω , δεν μας πειράζει) ανακατεύουμε το τυρί κρέμα,την πραλίνα,τα φυστίκια(που τα έχουμε περάσει πρώτα από το multi)και την dulce de leche!Εάν δεν θέλουμε να βάλουμε φυστίκια,σε κάποιους δεν αρέσουν ή εχουν αλλεργία, κανένα πρόβλημα, βάλτε περίπου μία κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι μέσα στο μείγμα!
φωτό 2 φωτό 3

Την κρέμα γάλακτος, που είχαμε αφήσει στην άκρη, την ενσωματώνουμε με το παραπάνω μείγμα και με μαρίζ(σπάτουλα για να παραμείνει αφράτο το μείγμα) την ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθούν!
φωτό 4

Το γλυκό μας είναι σχεδόν έτοιμο, παίρνουμε δυό μικρά σκεύη ή ένα μεγάλο ταψάκι, στρώνουμε από την ανάποδη πλευρά(με το σήμα της μάρκας προς τα κάτω) τα μπισκότα, βάζουμε το μείγμα και καλύπτουμε ξανά με μπισκότα, αυτή τη φορά η καλή πλευρά να βρίσκεται από πάνω! Στο ψυγείο για 5-6 ώρες και απλά… μαγικό!!!! Θα το λατρέψετε είμαι σίγουρη!!!
φωτό 5