Τούρτες… Έκπληξη!!!

Όρεξη να ‘χετε και οι ζαχαροπλαστικές σας ικανότητες θα οξυνθούν μέσα από διάφορες δοκιμασίες! Και λιγούρες φυσικά… Σιρόπια, σαντιγές, ιστορίες… Καθαρίστε τους πάγκους σας και πιάστε τους πλάστες σας!!! Κάντε τα πιο ευφάνταστα κέικ που μπορείτε να φανταστείτε!!!

1. Η διάσημη τσάντα

images (1)

2. Τα μαξιλαράκια της πριγκίπισσας

cake9

3. Η ράβδος χρυσού

creative-cakes-14_605-600x399

4. Το κουτί δώρου

images (2)

5. Της γιαγιάς

perierges-tourtes-41

 

6. Το κοχύλι του δύτη

cake6

 

7. Τούρτα πτυχίο

paraxenes-tourtes-23

8. Το λάστιχο

4302217905_22c3425beb

9. Του ροκά

perierges-tourtes-363

10. Του δολοφόνου

44362

 

 

Η αγαπημένη σαλάτα της Jennifer Aniston!

Οι stars πάντα θα έχουν τα μυστικά της σωστής και ισορροπημένης διατροφής, όμως μερικές φορές μας αφήνουν να γνωρίσουμε μερικά από τα κόλπα τους.  Η Jennifer Aniston , που καταφέρνει να διατηρεί άψογη φόρμα, μοιράστηκε στα social media την αγαπημένη της σαλάτα με κινόα και φυσικά όλοι ξετρελάθηκαν!
Συνεχίστε την ανάγνωση Η αγαπημένη σαλάτα της Jennifer Aniston!

Δοκίμαστε ενεργειακές τροφές!

Πλέον σε κάθε super market συναντάμε.. περίεργες γεύσεις, ιδιαίτερα καλούδια, άγνωστα πριν από κάποιο διάστημα για τους περισσότερους από εμάς.
Πώς προέκυψε όμως η μανία με τα Super Foods;

images (1)
Συνεχίστε την ανάγνωση Δοκίμαστε ενεργειακές τροφές!

Σοκολατάκια με την υπογραφή του Roberto Cavalli

Τι σχέση έχει ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής ρούχων με τα σοκολατάκια;
Συνεχίστε την ανάγνωση Σοκολατάκια με την υπογραφή του Roberto Cavalli

Χαλβάς Φαρσάλων σε 5 λεπτά!

Μια πάρα πολύ γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις του συγκεκριμένου χαλβά ή για αυτούς που τους ήρθε μια ξαφνική λιγούρα και δεν έχουν όρεξη να βγαίνουν να ψωνίσουν!

Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά!

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη, δοκιμασμένη αρκετές φορές και πάντα επιτυχημένη!

Πολύ φτωχή στα υλικά, όμως, πλούσια στη γεύση.

Τα μόνα που θα χρειαστείτε για αυτό το πεντανόστιμο παραδοσιακό γλυκό είναι:

  • 1 κούπα σπορέλαιο (περίπου μια κούπα, ίσως χρειάζεται και λιγότερο)
  • 2 κούπες κορνφλάουερ
  • 3 κούπες Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη για την καραμέλα
  • 1 κούπα ξηρούς καρπούς, προαιρετικά αρωματικά

Step 1

Κάνουμε την καραμέλα πολύ γρήγορα και απλά με τη μία κούπα ζάχαρη. Απλά την αφήνουμε να καραμελώσει, ανακατεύοντας συχνά σε μια κατσαρόλα. Προσοχή, θέλει μέτρια φωτιά για να μην μας κάψει.

P1010132

Step 2

Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την καραμέλα.

Step 3
Μέτρια φωτιά, διαρκώς, και περιμένουμε , ανακατεύοντας συχνά, να γίνει ο χαλβάς μας, να πάρει τη μορφή που πρέπει να έχει. Μόλις δείτε να σχηματίζετε, μην το αποσύρετε από τη φωτιά και το βάλετε στο σκεύος, αφήστε λίγο παραπάνω στην κατσαρόλα, για να σας γίνει πιο σφιχτό, πιο ομοιόμορφο!

Step 4
Προαιρετικά, για αυτή την «καψιαλιασμένη» κρούστα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο χαλβά, παίρνουμε φλόγιστρο ( εάν έχουμε) και καίμε λίγη ζάχαρη από πάνω( όπως ακριβώς θα κάναμε με μια creme brulee). Εάν δεν μας βρίσκεται το φλόγιστρο, βάζουμε το φούρνο να κάψει στην πιο δυνατή θερμοκρασία, βάζουμε πάνω αντιστάσεις και βάζουμε για 1-2 λεπτά το χαλβά.

Καλή καλή επιτυχία!!!

P1010146

Απίστευτα noodles με κοτόπουλο και soy sauce

Προσωπικά, τρελαίνομαι για noodles, με γαρίδες, με κοτόπουλο, με λαχανικά, με τα πάντα. Είναι μια ενδιαφέρουσα γεύση, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και είναι πιο εύκολο να γίνουν από ότι τα κανονικά μακαρόνια!
Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε!
Συνεχίστε την ανάγνωση Απίστευτα noodles με κοτόπουλο και soy sauce

Λιχουδιές με 3 Υλικά που λατρέψαμε

Τρεις πεντανόστιμες – εύκολες – οικονομικές συνταγές που θα κάνετε ξανά και ξανά σε κάθε περίσταση!!

1. Oreo Truffles

11115763_537499269725670_8550862038905932924_n

Θέλουμε :
– 1 συσκευασία Οreo μπισκότα
-100 γρ. τυρί κρέμα
-λίγα κομματάκια λευκή σοκολάτα,λιωμένη

Σε ένα multi , λιώνουμε τα μπισκότα και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τα πλάθουμε σε μικρές μπουκίτσες και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια παίρνουμε τη λιωμένη σοκολάτα , τα περιχύνουμε και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλη μια ώρα!

2.Vegan Caramel Apples

10255518_537499296392334_8539391119311032106_n
Γιατί ένα γλυκό να είναι παράλληλα και θρεπτικό, υγιεινό και νόστιμο;
Θέλουμε:
– μήλο (πλυμένο καλά)
– οργανική κρυσταλλική ζάχαρη
– γάλα καρύδας

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να γίνει κολλώδες και στη συνέχεια βουτάμε το μήλο μέσα στο μείγμα ζάχαρης και γάλα καρύδας!

3. Beer Muffins

11094691_537499283059002_5377375774015189296_n
Ναι καλά ακούσατε! Με τρία μόνο υλικά φτιάχνετε τα πιο λαχταριστά μάφινς με μπύρα!
Θέλουμε:
– 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-4 κουτ. Γλυκού ζάχαρη
-1 μαύρη μπύρα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ, ή σε μίξερ, χτυπάμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μπύρα. Σε θήκες για μάφιν, τοποθετούμε το μείγμα και ψήνουμε για 20 λεπτάκια, μέχρι να ψηθεί τελείως το εσωτερικό τους – ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Μια γρήγορη και …δροσιστική συνταγή μπύρας!!



Οι 3 Πεντανόστιμες Συνταγές της Σαρακοστής

1. Βιταμινούχα και πεντανόστιμη σαλάτα με Σπανάκι και Κολοκύθα

Πλένουμε πάρα πολύ καλά το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίξει.

Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε μια χούφτα αμύγδαλα, μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και αφήνουμε 2 λεπτάκια. Έπειτα ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη , ανακατεύουμε καλά μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρουμε και τα ρίχνουμε στο σπανάκι.

Παίρνουμε την κολοκύθα ωμή, ναι ναι καλά ακούσατε είναι φανταστική ωμή!, και τρίβουμε στον τρίφτη που έχουμε για το τυρί!

Την προσθέτουμε και αυτή στο σπανάκι με τα καραμελωμένα αμύγδαλα, προσθέτουμε λίγο κουκουνάρι, μπαλσαμικό (με γεύση λεμόνι- πορτοκάλι), ελαιόλαδο, λίγο ξύδι και έτοιμο!

Η πιο ωραία σαλάτα που έχετε δοκιμάσει, πραγματικά!

11022934_520855138056750_1894485101_n

2. Πολύχρωμα Μαυρομάτικα

Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μαυρομάτικα και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε καλά.

Προσθέτουμε λεπτοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης, κρεμμύδι φρέσκο, μαϊντανό, κολοκύθα τριμμένη (με τον παραπάνω τρόπο), αγγουράκι τουρσί, ελαιόλαδο, ξύδι(ή λεμόνι), αλάτι πιπέρι.

Φανταστικό φαγητό ή συνοδευτικό. Τέλεια αρώματα, θρεπτικό γεύμα και ισορροπημένες γεύσεις!

11016310_520855144723416_728585263_n

3. Η πιο τέλεια και γευστική Μελιτζανοσαλάτα

Για τους λάτρεις της μελιτζάνας : Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε! Θα τρώτε μόνο αυτή στο τραπέζι και τίποτα άλλο!

Παίρνουμε τις μελιτζάνες (φλάσκες) ολόκληρες στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις τρυπάμε πριν τις βάλουμε σε διάφορα σημεία.

Αφού ετοιμαστούν, με ένα κουτάλι βγάζουμε την ψίχα, την κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι και στη συνέχεια προσθέτουμε σκόρδο τριμμένο, ελαιόλαδο σιγά σιγά(περίπου 1 φλιτζάνι για 4 μελιτζάνες), χυμό από ένα λεμόνι, μαϊντανό, ξύδι, κάρι, αλάτι πιπέρι!

Ότι και να κάνετε, όπου και αν φάτε, συγκρατείστε αυτές τις συνταγές για να τις έχετε ως εύκολες, γρήγορες, θρεπτικές και το κυριότερο.

11008868_520855141390083_1179454325_n

Λιγώστε τον Βαλεντίνο σας…

Η πιο γλυκιά ημέρα του χρόνου, η πιο ερωτική και η πιο κεραυνοβόλα έρχεται!
Ένα δεύτερο γλυκό, που δεν απαιτεί ούτε χρόνο ούτε χρήμα ούτε κόπο έφτασε!!!

Γίνεται ένα γλυκό σκέτος πειρασμός να γίνει μόλις σε 1 λεπτό;;
Και όμως, όχι μόνο είναι πανεύκολο-γρήγορο αλλά και πεντανόστιμο.
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κουβερτούρα(70%κακάο), ξύσμα ενός πορτοκαλιού, αμύγδαλα, κράνμπερις, ρόδι και ό,τι μα ό,τι άλλο επιθυμείτε και σας αρέσει!

Ξεκινάμε!
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί – εναλλακτικά σε φούρνο μικροκυμάτων πάντα καλυμμένη με μεμβράνη για 1 – 1μισι λεπτό.

10967845_514750542000543_1489436551_n

2. Σε χάρτινες θήκες βάζουμε στον πάτο λίγο ξύσμα, από πάνω την λιωμένη κουβερτούρα και από πάνω σπάμε αμύγδαλα, βάζουμε κρανμπερι, ρόδι, και έξτρα ξύσμα!

10966517_514750538667210_1294627995_n

Μια επίσης ωραία ιδέα είναι να ρίξουμε λίγη κουβερτούρα σε ένα πιάτο, να πασπαλίσουμε από πάνω με ό,τι θέλουμε!

10968126_514750545333876_330932445_n

3. Ψυγείο για 5-7’ και έτοιμο! Ξεφορμάρουμε πανεύκολα και είναι έτοιμα!

Τόσο εντυπωσιακά, τόσο απλά !!!

10968035_514750535333877_861950468_n

 

Ένα γλυκάκι γεμάτο αρώματα, γεύση , για εσάς και τον Βαλεντίνο σας!

Η «ερωτιάρα» Συνταγή του Βαλεντίνου

Ο πιο ρομαντικός μήνας του έτους έφτασε και είναι γεγονός! Βγάλτε τους πλάστες, λοιπόν, φορέστε τις ποδιές σας και πάμε να τον υποδεχτούμε με την πιο γλυκιά και υπέροχη Συνταγή για την αξεπέραστη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου φυσικά!!!

Ερωτιάρικο υγρό κέικ σοκολάτας!

Ένα πραγματικά πανεύκολο γλυκό, γρήγορο, πεντανόστιμο και χωρίς αλεύρι!

Θα χρειαστούμε :

– 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

-200 γρ. βούτυρο -λιωμένο

-100 γρ. άχνη ζάχαρη (& μικρή ποσότητα για το πασπάλισμα από πάνω)

-4 αυγά

-προαιρετικά παγωτό ή(και) φρούτα όπως φράουλα-μύρτιλλο

Αφού έχουμε λιώσει το βούτυρο και τη σοκολάτα ( είτε με με μεμβράνη για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί) τα ενώνουμε και αναμειγνύουμε καλά.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη,ανακατεύουμε καλά,και ύστερα βάζουμε τα αυγά, ένα-ένα.
10967852_514073632068234_1460416445_n

 

Σε μια φόρμα που έχετε πρώτα με ένα πινελάκι βουτυρώσει, βάζετε το μείγμα.
Σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτάκια!

10968123_514073675401563_1681120414_n

 

Προσοχή!

Δεν πρέπει να γίνει ένα απλό κέικ, αλλά ένα άκρως λαχταριστό παχύρρευστο υγρό κέικ, επομένως, χρειάζεται το εσωτερικό του να είναι κρεμώδες! Μην το αφήσετε περισσότερη ώρα.

Καλή απόλαυση!
10965539_514073645401566_1360259900_n

Οι εκπληκτικές Συνταγές του Αβοκάντο

Ο εξωτικός καρπός του Αβοκάντο ανακαλύφτηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικού ενώ στην συνέχεια σταδιακά διαδόθηκε και σε άλλες περιοχές.  Στην Ευρώπη έφθασε μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο όταν και άρχισε η καλλιέργεια του στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα!

Έχει γεύση βουτυρώδη και δεν τρώγεται αμέσως μετά την συγκομιδή , αλλά αφότου ωριμάσει. Το χρησιμοποιούμε σε σαλάτες, αλλά τρώγεται και ως ορεκτικό με λεμόνι και αλάτι. Τα 150γρ αβοκάντο περιέχουν περίπου  235 θερμίδες, 9mg βιταμίνης Κ, 7,3γρ φυτικών ινών  και 12mg βιταμίνης C. Επίσης, είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη και βελτιώνουν την καλή.

avocado recipies (4)

Το αβοκάντο προσφέρει και τα 18 βασικά αμινοξέα, τα οποία είναι απαραίτητα στο σώμα για να συντεθεί μια ολοκληρωμένη πρωτεΐνη, η οποία απορροφάται εύκολα από το σώμα, γιατί το αβοκάντο περιέχει επίσης και φυτικές ίνες.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν επιβραδύνουν την διαδικασία του γήρατος ενώ έχουν και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες.

Ο μοναδικός συνδυασμός βιταμινών C και E, καροτενοειδών, σεληνίου, ψευδάργυρου, φυτοστερολών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που υπάρχει στο αβοκάντο, βοηθά στην προστασία κατά των φλεγμονών. Με άλλα λόγια ο καρπός αυτός προλαμβάνει και  αντιμετωπίζει  τόσο την οστεοαρθρίτιδα όσο και τη ρευματοειδούς αρθρίτιδα.

Για να μην σας τα πολυλογώ είναι θαυματουργός ο καρπός του αβοκάντο και μπορούμε να τον συνδυάσουμε και να τον χρησιμοποιήσουμε σε πάμπολλες λαχταριστές συνταγές.

Φτιάξτε την πρώτη σαλάτα με ρόκα, μαρούλι, κρουτόν ή παξιμάδια, κρεμμυδάκια, ροδέλες  μυρωδάτης πράσινης πιπεριάς, αλάτι ~ πιπέρι ~ ψιλοκομμένο μαϊντανό, κομμάτια αβοκάντο. Περιχύσετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο  και στύψτε μισό λεμόνι!

avocado recipies (1)

 

Η δεύτερη σαλάτα περιέχει βραστά κοχυλάκια  μακαρονάκια σερβιρισμένα με κομμάτια αβοκάντο, βραστές γαρίδες, τα κομμένα ντοματίνια, την ολόφρεσκη ρόκα και νοστιμότατη γλυκόξινη ως topping!

avocado recipies (2)

 

Η τρίτη αποτελείται από τα μαρουλόφυλλα ως βάση της σαλάτας ενώ οι γαρίδες και τα κομμάτια του αβοκάντο έχουν ανακατευτεί πρώτα σε ένα μπολ με 3 κουταλιές  ελαιόλαδο,  μισό λεμόνι, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και μια πρέζα ρίγανη (αν θέλετε). Βάλτε το μέσα στα φρέσκα μαρουλόφυλλα και από πάνω προσθέστε μια κουταλιά γιαούρτι.

avocado recipies (3)

 

Για να κάνετε μεζεδάκια με αβοκάντο είτε δίπλα στις παραπάνω σαλάτες είτε ξεχωριστά δεν έχετε παρά να αφιερώσετε δέκα λεπτά παραπάνω και να εντυπωσιάσετε είτε  τους καλεσμένους σας είτε απλά τον ουρανίσκο σας!!!

Κάντε μια πιατέλα με παξιμάδια. Στη συνέχεια σε ένα μπολ κόψτε σχετικά μικρά κομματάκια αβοκάντο ψιλοκόψτε μαϊντανό και λίγη πιπεριά Φλωρίνης. Ρίξτε ελαιόλαδο μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα πιπέρι και φυσικά το χυμό μισού λεμονιού. Ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί  το μείγμα. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι σούπας βάλτε πάνω στο κάθε παξιμάδι της πιατέλας μια κουταλιά και σερβίρετε!

avocado recipies (5)

First of the Year: Οι πιο τέλειες Βασιλόπιτες

Μην διστάσετε να δοκιμάσετε μια από τις δύο ~ ή και τις δύο (!) ~  είναι φανταστικές, δοκιμασμένες, άκρως γευστικές και πάνω απ’ όλα  εύκολες! Πρόκειται για βασιλόπιτες παραδοσιακές, κλασσικές που  έχουν εδραιωθεί με αγάπη και όρεξη έχουν δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα! Αφήστε, λοιπόν, τις υπερπαραγωγές για τα αλμυρά, και προσπαθήστε η βασιλόπιτα σας να παραμείνει αξία σταθερή!

… της Ελένης!

telos

  1. Η βασιλόπιτα από την Ελένη Ψυχούλη φέτος έχει μια γεύση παραδοσιακού γλυκού, «αυτό που θα έπρεπε να είναι». Μέσα από την απλότητά της ξετυλίγεται μια ιστορία… γενιές ολόκληρες.

Θα χρειαστείτε:

1 πακέτο αγελαδινό βούτυρο

½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

6 αβγά

 

2 ποτήρια ζάχαρη αρχείο λήψης

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

3 βανίλιες

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 σφηνάκι κονιάκ

ζάχαρη άχνη για τον στολισμό (ή και ζαχαρόπαστα, δική μου παραλλαγή!)

Διαδικασία

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους. Ύστερα βάζουμε το αλεύρι, το χυμό πορτοκαλιού και τις βανίλιες.

Ενσωματώνουμε με την μαρέγκα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, για να διατηρηθεί αφράτο το μείγμα!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. ΔΕΝ ανοίγουμε το φούρνο γιατί υπάρχει κίνδυνος να ξεφουσκώσει!

Αφού ετοιμαστεί, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη από πάνω, ή τη ζαχαρόπαστα στο σχήμα της βασιλόπιτας, και περιμετρικά τοποθετούμε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη κορδέλα.

Μην ξεχάσετε το φλουρί!

…του Άκη!

images (1)

  1. Μια ακόμη τρομερή βασιλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη (akispetretzikis.com) η οποία απαιτεί σύντομη διαδικασία. Σύντομη, αλλά το αποτέλεσμα ανταμείβει!

Για μείγμα Α :  300γρ. βούτυρο + 250γρ. ζάχαρη άχνη + 1-2 πορτοκάλια ξύσμα + 2 βανίλιες + 1/2κ.γ. μοσχοκάρυδο + 2γρ. μαστίχα + 7γρ. μαχλέπι + 1κ.σ. ζάχαρη

Για μείγμα Β :  200γρ. αυγά + 75γρ. γάλα

Για μείγμα Γ  : 400γρ. αλεύρι γ.ο.χ + 1κ.σ. μπέικιν πάουντερ

 

Για την επικάλυψη

λιωμένη-σοκολάτα-με-βούτυρο

170γρ.  μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα

Μην μπερδευτείτε! Ξεκινάω αμέσως να εξηγώ!

Αρχικά χτυπάμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν. Παράλληλα, παίρνουμε όλα τα υλικά από το μείγμα Α( εκτός από ξύσμα πορτοκάλι) και τα χτυπάμε σε ένα μούλτι.

Ύστερα προσθέτουμε και το ξύσμα. Ενσωματώνουμε στο μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα υλικά από το μείγμα Β, και όταν ενσωματωθούν πλήρως, αποσύρουμε και προσθέτουμε προσεκτικά τα υλικά από το μείγμα Γ.

Το μείγμα το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτάκια, σε μια φόρμα που πρώτα βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε.

Στη συνέχεια, λιώνουμε την κουβερτούρα, είτε σε μπεν μαρί είτε σε φούρνο μικροκυμάτων (πάντα καλυμμένο με μεμβράνη) και απλώνουμε πάνω στη βασιλόπιτα μας.

86A993AC1F211BFAF3750A8E51BC85F5

 

Καλή χρονιά και καλά μαγειρέματα!

Μύρισε Χριστούγεννα!

Τι θα λέγατε για ορισμένα άκρως λαχταριστά χριστουγεννιάτικα γλυκά;

Ηρθε η εποχή που όλοι περιμένουμε!

Αλλά, εκτός από τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, τη βασιλόπιτα που είναι γνωστά στη χώρα μας, συναντάμε και σε άλλες χώρες εξίσου εντυπωσιακά και λαχταριστά γλυκά!

English Christmas Cake, Αγγλία

01

Εντάξει, ένα Cake μύθος για την Αγγλία,το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό!

Το μυστικό είναι να ετοιμάζεται 2 μήνες πριν (ΝΑΙ ΝΑΙ καλά ακούσατε!) προκειμένου να δέσουν τέλεια όλα τα υλικά μαζί με το brandy που έχει μέσα.

Αλλά μη φοβάστε… και αργότερα να το δοκιμάσετε,θα βγει εξίσου εντυπωσιακό!

Gingerbread Cookies, ΗΠΑ

02

Μα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει δοκιμάσει, ή έστω δει, τα πιο διάσημα φαγώσιμα ανθρωπάκια στην ιστορία!

Τα κλασικά είναι με Ginger και από πάνω υπέροχο γλάσο!

Buche de Noel, Γαλλία

03

Γλυκό και να μην αναφερθούμε στη Γαλλία… γίνεται; Δε γίνεται!

Ενα από τα πιο γνωστά παγκοσμίως γλυκά, ένα λατρεμένο γαλλικό γλυκό που κάνει θραύση τα Xριστούγεννα.

Από την εμφάνιση μέχρι και τη γεύση,ο κορμός αυτός θυμίζει μόνο Χριστούγεννα!

Gallet de Rois, Γαλλία

04

Από τον τίτλο και μόνο, βασιλικός τίτλος, καταλαβαίνει κανείς για το πόσο νόστιμο και εκλεκτό είναι το γλυκό αυτό, που είναι ξανά από τη Γαλλία!

Τέλειο!

Panettone, Ιταλία

05

Νομίζω από τα πιο γνωστά ιταλικά τύπου Cake, ένα γλυκό που και στη χώρα μας έχει τιμηθεί και έχει γίνει γνωστό για τα «πολύχρωμα μπιλάκια» στο εσωτερικό του.

Απίστευτος συνδυασμός γεύσεων!

Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές

Είτε είμαστε φοιτητές που ζούμε μόνοι μας,είτε είμαστε με τους γονείς μας,είτε είμαστε παντρεμένοι(ναι,γιατί όχι;) σίγουρα οι παρακάτω ιδέες θα εντυπωσιάσουν με πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο,χωρίς κόπο!

Αφήστε τα χριστουγεννα να μπουν στο σπίτι,δίνοντας μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή νότα!

1

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να κάνουμε μια στάση σε ένα SuperMarket,να αρπάξουμε μια σακούλα με ζαχαρωτά,να πάρουμε και μερικά γλειφιτζούρια,αυτά τα κλασσικά που παίρναμε μικροί στα λούνα πάρκ,και να κάνουμε μια άκρως χριστουγεννιάτικη,λαχταριστή πιατέλα με γλυκάκια που όλους θα τους βάλει στον πειρασμό!
2
Εντάξει,δεν είναι ακριβώς η επόχη για φράουλες,όμως υπάρχουν!
Κατεψυγμένες,ούτως ή άλλως και τα ζαχαροπλαστεία τέτοιες χρησιμοποιούν, μπορείτε να τις μετατρέψετε σε πολύ κομψούς και κατακόκκινους Αγιους Βασίληδες!
Λίγη σαντιγύ,λίγο σουσάμι για ματάκια και έτοιμοι!

3
Πάμε τώρα σε λιγάκι πιο περίεργα αλλά όχι δύσκολα!

Ξέρετε, αυτά τα κλασσικά γλυκάκια που τα πουλάνε σε τσίγγινα δοχεία, με την ζάχαρη από πάνω.
Ωραία,μπορείτε εύκολα και ωραία να τα ενώσετε,να τα «κολλήσετε» με ένα απλό γλάσο και να τους δώσετε σχήμα στεφάνι(ή ό,τι άλλο προτιμάτε)και να τα στολίσετε στο τραπέζι σας,στην κουζίνα σας!

4
Ενας τρόπος έξυπνος για να φάνε οι καλεσμένοι τα λαχανικά τους..είναι πρώτα να τα φάνε με τα μάτια τους!

Φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο δεντράκι,με μπρόκολο και φύλλα, ντοματίνια για λαμπάκια,κίτρινη πιπεριά και άστρο,μπαστουνάκια αλμυρά για κορμό και κουνουπίδι για φάτνη!

Απλά εντυπωσιακό!

5

Φτιάξατε μπισκότα μήπως;
Θα αγοράσετε;

Οπως και να χει,ενας όμορφος τρόπος να τα στολίσετε στο σπίτι κατά τη διάρκεια των χριστουγέννων,είναι να τα στρώσετε έτσι ώστε να δημιουργούν ένα δέντρο,ένα αστρό!

6
Μπισκότα για φίλημα!

Ό,τι και αν φτιάξετε,όπως και να το φτιάξετε,μην ξεχνάτε πως το κυριότερο «συστατικό» για να στήσετε ωραία χριστουγεννιάτικα τραπέζια είναι το χαμόγελο και η διάθεσή σας!

Foodhacks Vol.2

Σας υποσχέθηκα και δεύτερο μέρος,πήρα κάποιες ωραίες και πρωτότυπες ιδέες και ορίστε..στο πιάτο σας!

Ραπανάκια σε σχήμα στρουμφο-σπιτιού, θα έλεγα εγώ που είμαι ακόμα παιδί, εσείς;

1

 

Mόλις δρόσισε για τα καλά ο καιρός όμως πολύς κόσμος ακόμα σκέφτεται το καλοκαίρι,τα μπάνια,τα νησιά..γιατί όχι και ένα foodhack εμπνευσμένο από το φλοιό λεμονιού με γέμιση γρανίτα φράουλα. Πρωτότυπος τρόπος σερβιρίσματος,εύκολος και μοναδικός!

2

 

Για εσάς που η μαγειρική είναι κάπως βαρετή και θέλετε να δώσετε μια χαρούμενη πινελιά, φουσκώστε μπαλόνια,περιχύστε με σοκολάτα και περιμένετε να στεγνώσει.
Τόσο εύκολα!

3
Πάρτε ότι φρούτο θέλετε,καρφώστε το σε ένα ξυλάκι για σουβλάκια και βουτήξτε στο σε ένα μπολ ζεστής σοκολάτας.Μετά από λίγο θα έρθει να παγώσει η σοκολάτα και άλλο να σας περιγράφω άλλο να το γευτείτε!
4

 

Ένας πολύ ευφάνταστος τρόπος να γαρνίρεις ένα πιάτο,ένα ντιπ,μια σαλάτα.Δώστε σχήμα-ζωή σε κάθε στοιχείο του πιάτου!Μην ξεχνάτε πως πρώτα τρώμε με τα μάτια!

5

Είστε λάτρης των pancakes; Αν φτιάχνετε συχνά και θέλετε να δώσετε μια διαφορετική νότα στο πρωινό σας, αλλάξτε και πάλι το σχήμα,ειδικά εάν το ετοιμάζετε για το αγαπημένο σας πρόσωπο!
6