Το τελειότερο Κέικ Καρότου που έφτιαξα!

Για το τελειότερο και πιο αφράτο κέικ καρότου θα χρειαστείτε τα εξής υλικά :

Προετοιμασία

40′
Χρόνος Παρασκευής:

Ψήσιμο: 50′-60′
Υλικά:
*Για 1 μέτρια φόρμα του κέικ

  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη (οτι ζάχαρη θέλετε εγώ χρησιμοποίησα λευκή)
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 2 φλιτζάνια καρότα  τριμμένα
  • 2/3 φλιτζανιού καρύδια αλεσμένα στο μπλέντερ
  • Βούτυρο ή ηλιέλαιο για τη φόρμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C.
Σε ένα μπολ ανακατεύω με αυγοδάρτη το αλεύρι, ελάχιστο αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα.

Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτω το ελαιόλαδο και συνεχίζω το χτύπημα. Σταδιακά, προσθέτω το μείγμα αλευριού σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να φτιάξω ενιαίο, ομοιογενές μείγμα. Τέλος, ρίχνω τα τριμμένα καρότα και τα αλεσμένα καρύδια και ανακατεύω με μια σπάτουλα.

Βουτυρώνω ελαφρώς μια μέτρια φόρμα για κέικ και αδειάζω το μείγμα. Ψήνω το κέικ για 50 – 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει καλά. Για να δω αν είναι έτοιμο, βυθίζω τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέικ: πρέπει να βγει καθαρή, χωρίς υπολείμματα. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, αφήνω το κέικ να κρυώσει για 5 λεπτά μόνο και το ξεφορμάρω. Το αφήνω να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα –έτσι, δεν θα εγκλωβιστεί ατμός στο εσωτερικό του και θα παραμείνει αφράτο.

Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε γλάσο και να περιχύσετε από πάνω. Εγώ δεν το προτιμώ γιατί το γλάσο προσθέτει γλύκα. Επίσης σε πολλές συνταγές για το κέικ καρότου χρησιμοποιούν καστανή ζάχαρη, όμως το χρώμα το δίνει ήδη η κανέλα οπότε μην ανησυχείτε. Χρησιμοποιώ λευκή μιας και τα καρότα δίνουν ήδη μπόλικη υγρασία στο κέικ μας και αν βάζαμε και την καστανή ζάχαρη θα γίνονταν πολύ πιο υγρό απ ότι ήδη είναι.

Καλή  απόλαυση!!!

Healthy-Carrot-Cake-Banana-Bread-1

Food Network's Mini Carrot Cakes with Cream Cheese Glaze

 

Δημοσιεύθηκε από

Πέλλια Βαϊκούζη

Γεννημένη την Άνοιξη του ’94, πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στο πανέμορφο νησί του Βορρά, τη Σαμοθράκη. Το 2012 αποφοιτεί και εισέρχεται στη σχολή της Παντείου στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Έχοντας το όνειρο μιας δυνατής δημοσιογραφικής καριέρας, από τότε που θυμάται τον εαυτό της καταπιάνεται κατά καιρούς με διάφορα project. Έχει βρεθεί στην οικονομικό - πολιτική σκοπιά του αρθρογράφου στο toxrima.gr, αλλά και υπάρξει πίσω από τα μικρόφωνα της ραδιοφωνικής κονσόλας του Radio Samothraki και του Spam Radio. Σήμερα θα πέσουμε πάνω στο όνομά της ξεφυλλίζοντας το φοιτητικό περιοδικό Chill Out ή στα πάμπολλα άρθρα της στο Almurofustiki.com, στο οποίο γράφει από το Μάρτιο του 2014. Το Νοέμβρη του 2014 αναλαμβάνει την αρχισυνταξία της στήλης Life – Tips & Fashion στο Hashmag. Η μανιώδης ανάγνωση Τύπου, οι καταδύσεις και τα ταξίδια είναι μερικά από τα πάθη – ενδιαφέροντα της που την κρατούν σε εγρήγορση και αποτελούν «αστείρευτη πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας» για την ίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *