Cooking

Τάρτα Μπρόκολο

[cresta-social-share]

Επειδή εμάς τις νέες νοικοκυρές μας απασχολεί η "γκουρμεδιά" κι η νοστιμάδα αλλά δεν έχουμε και μισή μέρα να περάσουμε στην κουζίνα, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μία πανεύκολη τακτική για τάρτα (κις) με μπρόκολο που θα προσθέσει ένα συγκριτικό αβαντάζ στο τραπέζι σας χωρίς να σπαζοκεφαλιάσετε.

 

ΥΛΙΚΑ (για ένα απλό ταψί μεσαίου μεγέθους, περίπου 12 κομμάτια)

1 πακέτο έτοιμη ζύμη για πίτες

500γρ. μπρόκολο

500γρ. τριμμένο τυρί

1 αυγό

½ κούπα γάλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-        Φερθείτε στη ζύμη σας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το πιθανότερο είναι ότι θα πάρετε κάποια κατεψυγμένη, ακολουθείστε τις οδηγίες που σας δίνονται για ξεπάγωμα και άπλωμα στο ταψί. No special tricks here.

-        Βάλτε το μπρόκολο να βράσει (ή να ψηθεί στον ατμό, το ίδιο μας κάνει) για κάνα 10λεπτο.

-        Σουρώστε το μπρόκολο και κόψτε το σε μικρά κομμάτια ώστε να μοιάζουν με "τουφίτσες" (οι άκρες) και κυβάκια (ο κορμός).

-        Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπωλ το μπρόκολο, τα τυριά, το αυγό και το γάλα. Η γέμισή σας είναι έτοιμη.

-        Αδειάστε τη γέμιση στο ταψί όπου έχετε απλώσει τη ζύμη και θυμηθείτε να γυρίσετε λίγο τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα, "σκεπάζοντας" περιμετρικά τη γέμιση για να μην ξεχειλίσει.

-        Αυτό ήταν, βάλτε στο φούρνο στους 180 για κάνα 20λεπτο. Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω, εξαρτάται από τον φούρνο σας. Όταν έχει ροδίσει από πάνω και δείχνει να έχει κάνει κρούστα, μπήξτε ένα πιρούνι ή μαχαίρι στο κέντρο της πίτας. Αν δεν έχει ζουμιά όταν το τραβήξετε, είστε οκ. It's that simple!

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

-        Το βασικό στοιχείο εδώ είναι όσο μπρόκολο, τόσο τυρί. Οπότε μπορείτε άνετα να κάνετε τις αναλογίες σας σύμφωνα με τα σκεύη σας κλπ.

-        Τα τυριά τα αφήνω πάντα στην επιλογή σας γιατί πιστεύω πως δεν χρειάζεται να αγοράζουμε συνέχεια καινούρια υλικά. Η γενική οδηγία είναι να πάρετε γλυκά τυριά (όπως το γκούντα ή το έμενταλ) τα οποία λιώνουν και καλύτερα. Αν έχετε στο σπίτι διάφορα, χρησιμοποιήστε τα. Η πιο απλή λύση είναι να πάρετε από αυτά τα έτοιμα πακέτα με "mixτυριών". Ιδανικά, βάλτε 400γρ. κίτρινα τυριά και 100γρ. φέτα ή ανθότυρο.

-        Ακριβώς επειδή έχουμε πολύ τυρί, δεν προσθέτω αλάτι ή βούτυρο. Το αυγό και το γάλα είναι ίσα ίσα για να αφρατέψει το μίγμα μας και να είναι πιο ομοιόμορφο.