Cooking

Cinnamon & Nutella Rolls στη στιγμή!

[cresta-social-share]
Φανταστικό γλυκό,πολύ γρήγορο και εύκολο και εάν μέχρι τώρα σας έχει ξεφύγει...απλά δοκιμάστε! Θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια.

Θέλουμε:
-1 πακέτο σφολιάτας φρέσκια (ή κατεψυγμένη, αρκεί να ξεπαγώσει καλά -τουλάχιστον 1 ώρα εκτός κατάψυξης)
-κανέλα
-ζάχαρη
-ζάχαρη άχνη
-1 αυγό
-Nutella
-1 κάψουλα βανίλιας
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-χυμό από 1/2 πορτοκάλι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Το πρώτο φύλλο σφολιάτας το ανοίγουμε (πανεύκολο) και "ραντίζουμε" στην ουσία από πάνω με κρυσταλλική ζάχαρη και με κανέλα. Ρολλάρουμε και κόβουμε σε πάχος 2 εκατοστών περίπου.Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ένα αυγό που το έχουμε ελαφρώς ανακατέψει,για να πάρει ωραίο χρώμα.

1 (4)
2 (4)
3 (3)
Για τη γέμιση με Nutella,απλώς αντί για ζάχαρη-κανέλα,βάζετε nutella με σπασμένα φουντούκια,αν έχετε και θέλετε.

Για την πρώτη συνταγή,ταιριάζει απίστευτα μια κρέμα από πάνω που γίνεται έτσι:

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε 1 κάψουλα βανίλιας,ξύσμα από ένα πορτοκάλι και χυμό από 1/2 πορτοκάλι,λίγη άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βάζουμε τα rolls στο φούρνο,θα είναι έτοιμα αφού χρυσαφήσουν,σε 20 λεπτά περίπου.

Τρώγονται ζεστά,και περιχύνουμε από πάνω την κρέμα.
Απλά τέλεια!

4

5

6