Cooking

Παγωτό σάντουιτς όπως δεν έχετε ξαναφάει!

[cresta-social-share]

Πολύ εύκολη συνταγή, οικονομική και η γεύση απλά δεν υπάρχει!

Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη,που πάντα μας κερδίζει με το πόσο εύκολα μπορούμε να φτιάξουμε φανταστικές γεύσεις.

Και αρχίζουμε!
Θα χρειαστούμε:
500 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ τυρί κρέμα
1 κουτί dulce de leche (1 ζαχαρούχο γάλα βρασμένο για 3 ώρες)
200 γρ. πραλίνα
100 γρ φυστικια πίνατς
2 συσκευασίες μπισκότα πτι-μπέρ
Το dulce de leche είναι πολύ εύκολο, όπως λέω και από πάνω, βάζετε ένα ζαχαρούχο ( καλύτερα βέβαια 2-3 για να έχετε και για επόμενες φορές) σε κατσαρόλα με ζεστό νερό και βράζετε για τρεις ώρες σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.Αυτό!

Στη συνέχεια;

Σε ένα μίξερ χτυπάμε με σύρμα την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι!Κανένα 2λεπτο δηλαδή.
φωτό 1

Την κρέμα γάλακτος την βάζουμε στην άκρη σε ένα μπολ και στο ίδιο μίξερ(ακόμα και εάν έχει λίγη κρέμα γάλακτος πάνω , δεν μας πειράζει) ανακατεύουμε το τυρί κρέμα,την πραλίνα,τα φυστίκια(που τα έχουμε περάσει πρώτα από το multi)και την dulce de leche!Εάν δεν θέλουμε να βάλουμε φυστίκια,σε κάποιους δεν αρέσουν ή εχουν αλλεργία, κανένα πρόβλημα, βάλτε περίπου μία κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι μέσα στο μείγμα!
φωτό 2 φωτό 3

Την κρέμα γάλακτος, που είχαμε αφήσει στην άκρη, την ενσωματώνουμε με το παραπάνω μείγμα και με μαρίζ(σπάτουλα για να παραμείνει αφράτο το μείγμα) την ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθούν!
φωτό 4

Το γλυκό μας είναι σχεδόν έτοιμο, παίρνουμε δυό μικρά σκεύη ή ένα μεγάλο ταψάκι, στρώνουμε από την ανάποδη πλευρά(με το σήμα της μάρκας προς τα κάτω) τα μπισκότα, βάζουμε το μείγμα και καλύπτουμε ξανά με μπισκότα, αυτή τη φορά η καλή πλευρά να βρίσκεται από πάνω! Στο ψυγείο για 5-6 ώρες και απλά... μαγικό!!!! Θα το λατρέψετε είμαι σίγουρη!!!
φωτό 5