Food, Life

Η Λαχταριστή Γεμιστή Κολοκύθα του Halloween

[cresta-social-share]

Πέρα από τρομακτική και στοιχειωμένη που δείχνει με εκείνη την κλασσική γκριμάτσα, η κολοκύθα είναι μια άκρως λαχταριστή επιλογή για το τραπέζι σας αλλά και απίστευτα υγιεινή! Αντί να κάνετε γεμιστά (πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες κτλ) λοιπόν που τα έχετε βαρεθεί κάθε τρεις και λίγο, επιλέξτε να βάλετε μια κολοκύθα γεμιστή στον φούρνο σας!

Αφού διαλέξτε την κατάλληλη κολοκύθα από το μπακάλη ή τη λαϊκή σας καταρχήν πρέπει να την αδειάσετε όπως σε αυτό το βιντεάκι πανεύκολα :

http://https://youtu.be/tP3gsPckIQ0

Στη συνέχεια θα ετοιμάσουμε τη Γέμιση για την οποία θα χρειαστούμε :

Ένα κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

Μερικά φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

Ροδέλες μιας κόκκινης και μιας πράσινης πιπεριάς

Καλαμπόκι

2 καρότα κομμένα κομμάτια

Κρέμα Γάλακτος

Κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μικρά κομματάκια

Κασέρι / Παρμεζάνα

Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι τσιγαρίζουμε σε μπόλικο βιτάμ το κρεμμυδάκι με τα μανιτάρια και τα κομματάκια κοτόπουλο. Από πάνω τους ρίχνουμε αλατάκι, πιπέρι και ρίγανη.  Όταν το κοτόπουλο έχει ασπρίσει εντελώς ρίχνουμε τις ροδέλες πιπεριών, τα καροτάκια και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν κι αυτά και να γίνει το κοτόπουλο από μέσα. Όταν γίνουν ρίχνουμε το καλαμπόκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το κασέρι ή την παρμεζάνα και μόλις αρχίζει να λιώνει ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε στη χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα γάλακτος και να ομογενοποιηθεί με το ζουμάκι του μείγματος.

Αν θέλετε μπορείτε να μην βάλετε κρέμα γάλακτος - αν δεν σας αρέσει ή αν δεν σας βρίσκετε. Προσωπικά μου αρέσουν και οι δύο εκδοχές και με την κρέμα γάλακτος και χωρίς, δηλαδή.

Επίσης μπορείτε να βράσετε και ρύζι ξεχωριστά και αφού μαγειρευτούν και τα δύο τα ανακατεύετε και γεμίζετε την κολοκύθα σας. Προσέξτε όμως να στεγνώσετε το ρύζι σας ώστε να μην έχει ζουμιά.

Κλείστε την κορυφή της με το καπάκι της όπως τα γεμιστά και ψήστε τη γεμιστή κολοκύθα σας  στους 200 - 220 βαθμούς στο φούρνο σας! Αφού βέβαια έχετε βάλει λίγο νεράκι μέσα στο ταψάκι, την αλατίσετε και ρίξετε λίγο λαδάκι από πάνω της.

Για να τη σερβίρετε κόψτε σε κομμάτια (όπως θα κόβατε μια τούρτα για παράδειγμα) και σερβίρετε με μπόλικη γέμιση!

Καλή μας όρεξη και καλό Halloween!!!

22.-Pumpkin-Stuffed-with-Everything-Good

* η είναι τελειόφοιτη Δημοσιογραφος του Παντείου, Αριχσυντάκτις της στήλης Life του HashMag και Επιμελήτρια ύλης στο Chill-Out