Το Κέικ Λεμόνι που λάτρεψα…

Δυστυχώς ζούμε σε ένα κόσμο που δεν αρέσει σε όλους η σοκολάτα! Τι να κάνουμε κανείς δεν είναι τέλειος! Και για όλους τους σοκολατολάγνους κάποια στιγμή είναι κουραστικό το ίδιο και το ίδιο! Κάνεις παραλλαγές… αλλά θες και κάτι διαφορετικό! Τι θα λέγατε να δοκιμάσουμε κάτι πραγματικά απολαυστικό και ολόφρεσκο;

Ψάχνοντας λοιπόν αυτό το κάτι διαφορετικό, βρήκα και αποφάσισα να φτιάξω αυτήν την υπέροχη συνταγή για ένα πραγματικά άκρως λαχταριστό και αφράτο κέικ λεμόνι που θα κάνει όλο το σπίτι σας να μοσχοβολάει !

Είναι τόσο αφράτο που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Ιδανικό για πρωινό, για δεκατιανό, για κολατσιό… Γιατί θα το λατρέψετε και θα σας συνεπάρει!

lcwm_ts049

ΥΛΙΚΑ
– 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 2 ποτήρια ζάχαρη
– 250 γρ. βούτυρο
– 4 αυγά
– Χυμό 2 λεμονιών
– Ξύσμα από δυο λεμόνια
– 1 κουταλάκι γλυκού μπείκιν πάουντερ
– 2 βανίλιες
– 1 κούπα γάλα

** Αν δεν σας βρίσκεται αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χρησιμοποιείστε κανονικό αλεύρι στην ίδια δοσολογία και        ισορροπήστε το βάζοντας αντ’ αυτού 1 με 1μιση φακελάκι μπέκιν πάουντερ!

 

 

αρχείο λήψης (2)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Έπειτα ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.

Στη συνέχεια ρίξτε στο μείγμα το γάλα, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια.

Χτυπήστε για 5 λεπτά ακόμη ώστε να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.

Ρίξτε το σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς!

ΙΔΈΑ

Μπορείτε να το πασαλείψετε με σαντιγί και να το στολίσετε με φέτες ή ξύσμα λεμονιού! Ή αν δεν θέλετε κάτι τόσο γλυκό ρίξτε λίγη άχνη από πάνω για ομορφιά! Επίσης μπορείτε να κόψετε κομμάτια και να τα βάλετε σε ποτηράκια μαζί με άλλα τερτίπια από πάνω και να ετοιμάσετε πεντανόστιμα γλυκάκια!

lemon_157V01

Καλή απόλαυση!

Δημοσιεύθηκε από

Πέλλια Βαϊκούζη

Γεννημένη την Άνοιξη του ’94, πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στο πανέμορφο νησί του Βορρά, τη Σαμοθράκη. Το 2012 αποφοιτεί και εισέρχεται στη σχολή της Παντείου στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Έχοντας το όνειρο μιας δυνατής δημοσιογραφικής καριέρας, από τότε που θυμάται τον εαυτό της καταπιάνεται κατά καιρούς με διάφορα project. Έχει βρεθεί στην οικονομικό - πολιτική σκοπιά του αρθρογράφου στο toxrima.gr, αλλά και υπάρξει πίσω από τα μικρόφωνα της ραδιοφωνικής κονσόλας του Radio Samothraki και του Spam Radio. Σήμερα θα πέσουμε πάνω στο όνομά της ξεφυλλίζοντας το φοιτητικό περιοδικό Chill Out ή στα πάμπολλα άρθρα της στο Almurofustiki.com, στο οποίο γράφει από το Μάρτιο του 2014. Το Νοέμβρη του 2014 αναλαμβάνει την αρχισυνταξία της στήλης Life – Tips & Fashion στο Hashmag. Η μανιώδης ανάγνωση Τύπου, οι καταδύσεις και τα ταξίδια είναι μερικά από τα πάθη – ενδιαφέροντα της που την κρατούν σε εγρήγορση και αποτελούν «αστείρευτη πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας» για την ίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *