Θέατρο

«Το Κοντραμπάσο»: Η μοναξιά έχει μουσική

[cresta-social-share]

Ο Βασίλης Ευταξόπουλος μας χαρίζει μια σόλο περφόρμανς ως κοντραμπασίστας, στο αριστούργημα του Πάτρικ Ζίσκιντ «Το Κοντραμπάσο». Ο δημιουργός του βιβλίου «Το άρωμα: Η ιστορία ενός δολοφόνου» (στο οποίο βασίστηκε και η ομώνυμη ταινία) γράφει ένα έργο-ύμνο στην ανθρώπινη μοναξιά και στην μουσικότητα των ανθρώπινων σχέσεων. Η παράσταση ακροβατεί στο δραματικό και στο κωμικό, περνώντας από τη σχέση του πρωταγωνιστή με το μουσικό του όργανο, στην ανάγκη του να εκφράσει τον έρωτά του για την μέτζο-σοπράνο Σάρα. Ο κ. Ευταξόπουλος  με μεγάλη επιτυχία γίνεται ο «ακροβάτης» που απαιτεί το έργο, αφού καταφέρνει να μεταδώσει στο κοινό την έκρηξη αυτή της μοναξιάς με μικρά διαλείμματα γέλιου. Όσον αφορά τη σκηνοθεσία,  ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος παρουσιάζει μια λιτή αλλά ενδιαφέρουσα πτυχή της καθημερινότητας του καλλιτέχνη.

φωτο 1

Τα σκηνικά είναι εξαιρετικά, με το κοντραμπάσο να δεσπόζει στη μέση της σκηνής περιστοιχισμένο από ανδρείκελα μουσικών. Επίσης, άρτιο είναι το παιχνίδι με τους φωτισμούς το οποίο συντροφεύει τα λόγια του Πάτρικ Ζίσκιντ και την υποκριτική του Βασίλη Ευταξόπουλου. Μία ενδιαφέρουσα πρόταση τόσο για τους λάτρεις του είδους, όσο και για εκείνους που κρατούν επιφυλακτική στάση απέναντι στους μονολόγους. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στις 27 Οκτωβρίου και συνεχίζει στο θέατρο «Ιλίσια- Βολανάκης».

Συντελεστές: Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Σκηνικά: Όλγα Ντέντα

Κοστούμια: Δομινίκη Βασιαγεώργη

Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος

Παραγωγή: Παναγιώτα και Κώστας Ξενόπουλος

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Θανάσης Τσαλταμπάσης

Φωτογραφίες παράστασης: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ

Παίζει: ο Βασίλης Ευταξόπουλος

Παραστάσεις: Δευτέρα – Τρίτη 21:15και Σάββατο – Κυριακή 19:15

Τιμές Εισιτηρίων: 14ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό, νεανικό, συνταξιούχων), 5ευρώ (άνεργοι με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας)

Προπώληση εισιτηρίων: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), τηλέφωνο: 210 7234567.

Ώρες ταμείου: 10:30-13:00 (Δευτέρα έως Κυριακή), 17:00-21:00 (Δευτέρα έως Πέμπτη και

Κυριακή), 17:00-23:00 (Παρασκευή και Σάββατο)

Θέατρο «Ιλίσια- Βολανάκης» Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια

Τηλέφωνο: 210 7223010