Θέατρο

Ανοίγει σήμερα τις πόρτες του το Gazi Comedy Club

[cresta-social-share]

Είπε πως θα το κάνει και το έκανε! Η αγαπημένη μας Κατερίνα Βρανά ανοίγει Comedy Club στην Αθήνα αυτήν την Πέμπτη! Σε συνεργασία λοιπόν με το Θέατρον 104, ανοίγει την πρώτη λέσχη κωμωδίας της Αθήνας.

Μετά από 26 sold-out εμφανίσεις στην κεντρική σκηνή του 104, η Κατερίνα Βρανά, το κορίτσι θαύμα της βρετανικής stand up σκηνής αναλαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια και παρουσίαση του μοναδικού comedy club στην Ελλάδα που θα έχει μόνιμη στέγη στο ‘104’: το Gazi Comedy Club. Κάθε Πέμπτη στις 9.00 μμ μιάμιση ώρα, έξι κωμικοί, ένα μικρόφωνο!

Σήμερα που το ελληνικό stand up comedy είναι σε φάση αναγέννησης και κινείται στα πρότυπα της διεθνούς σκηνής, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή για την δημιουργία ενός χώρου αφοσιωμένου σ’ αυτό το ιδιαίτερο είδος κωμωδίας, τόσο για τους Έλληνες κωμικούς όσο και για το ελληνικό κοινό.

Το Gazi Comedy Club διευθύνει η Κατερίνα Βρανά σε συνεργασία με το Θέατρο 104. Η Κατερίνα, εκτός από διεθνή καριέρα stand-up comedian, διευθύνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια ένα από τα πιο επιτυχημένα comedy clubs του Λονδίνου, το Angel Comedy. Ταυτόχρονα, το 104 υπήρξε η πρώτη στέγη του οργανωμένου stand up comedy στην Ελλάδα απ’ όπου ξεκίνησαν το 1995 οι ‘Νύχτες Κωμωδίας’.

Το comedy club (λέσχη κωμωδίας στα Ελληνικά) είναι ένα μέρος αφιερωμένο κι αφοσιωμένο σχεδόν αποκλειστικά στο είδος κωμωδίας που λέγεται stand-up comedy.

Οι παραστάσεις στα κλαμπ αυτά έχουν 4 - 6 κωμικούς την βραδιά, οι οποίοι διαδέχονται ο ένας τον άλλον στην σκηνή και παίζουν από ένα "σετ" διάρκειας μεταξύ 5 και 20 λεπτών ο καθένας.

Η κάθε παράσταση έχει διαφορετικό συνδυασμό κωμικών, δεν παίζουν κάθε βραδιά οι ίδιοι.

Τι είναι όμως το StandUp?

Δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν άνθρωπο, με ένα μικρόφωνο και απέναντί τους το κοινό. Ο σκοπός του κωμικού είναι να κάνει το κοινό να γελάσει και να διασκεδάσουν και οι δύο μαζί. Δεν είναι αυτοσχεδιασμός. Τα κείμενα είναι γραμμένα με κόπο, δάκρυα κι ιδρώτα από τους κωμικούς.

Δεν θα σας ρεζιλέψουνε. Και ούτε είναι αναγκαίο να τους πιάσετε την κουβέντα ενώ παίζουνε. Όπως προαναφέραμε, τα κείμενα έχουν γραφτεί με πόνο καρδιάς και θέλουν να σας τα πούνε, να τα μοιραστούν μαζί σας, όχι να αναλύσετε όλοι μαζί γιατί αποφάσισε η Μαρία στην τρίτη σειρά να βάλει παγιέτες.

Τα εισητήρια κοστίζουν 10€ και πωλούνται μέσω του Viva.gr

Καλή Αρχή!!