Μουσική

Ο Σεπτέμβριος στην Ιστορία Της Μουσικής

[cresta-social-share]

Freddie

5 Σεπτεμβρίου 1946

Γεννιέται ο Freddie Mercury τραγουδιστής των Queen, (1975 No.1 στην Αγγλία με το «Bohemian Rhapsody») και επίσης No.1 το 1991 πάλι στην Αγγλία, συν 40 ακόμα Τοπ επιτυχίες στην Αγγλία. Ενδεικτικά αναφέρουμε το 1980 No.1 χιτ στην Αμερική «Crazy Little Thing Called Love». Σαν σόλο καριέρα το 1987 με το No. 4 στην Αγγλία 'The Great Pretender'.Ο Freddie πέθανε στις 24 Νοεμβρίου 1991 από βρόχο-πνευμονία στα 45 του χρόνια, μία μέρα μετά την δημόσια ανακοίνωσή του ότι ήταν φορέας του ιού HIV (AIDS).

amywinehouse190615

14 Σεπτεμβρίου 1983

Το φαινόμένο της ερμηνείας και ο άνθρωπος που κατάφερε και παντρέψει διαφορετικά είδη μουσικής μεταξύ τους βλέπει για πρώτη φορά το φως. Ο λόγος για την αείμνηστη Amy Winehouse. Ό,τι και να γραφτεί για εκείνη είναι πάρα μα πάρα πολύ λίγο. Το 2007 το άλμπουμ της «Back To Black» σκαρφαλώνει στο Νο.1 στην Αγγλία, ενώ ένα χρόνο πριν το σίνγκλ «Rehab» φτάνει έως το Νο.6 στην Αγγλία. Η Αmy βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο στις 24 Ιουλίου 2011 στα 27 της χρόνια, χτυπημένη με αυτό που λέμε "Η κατάρα των 27" , από υπερβολική χρήση αλκοόλ. Πριν λίγους μήνες βγήκε στις αίθουσες ένα φιλμ με θέμα την ζωή της. Ο τίτλος του ήταν «AMY» ή αλλιώς «Amy: The Girl Behind the Name». Πρόσφατα στο Νότιο Λονδίνο στήθηκε και το χάλκινο άγαλμα της στο φυσικό της μέγεθος με το οποίο θα γιόρταζε τα 31 της γενέθλια.

Bruce

23 Σεπτεμβρίου 1949

Γεννιέται ο “The Boss” Bruce Springsteen, o οποίος σημείωσε παγκόσμια επιτυχία το 1985 με το «Dancing In The Dark», με το οποίο έφτασε στο Νο.2 στην πατρίδα του τις Η.Π.Α και στο Νο.4 στην Αγγλία. Συμμετείχε και εκείνος με την σειρά του στους USA For Africa, ερμηνεύοντας με την βραχνάδα της φωνής που τον διακρίνει το «We Are The World» από την χρονιά του 1985. Το 1994 ξαναχτυπάει στα charts με το «Streets of Philadelphia», το οποίο συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας «Streets of Philadelphia» με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks. To σίνγκλ έφτασε μέχρι το Νο.2 στην Αγγλία. Τα πιο δημοφιλή και επιτυχημένα του άλμπουμ ήταν «Born Ιn Τhe U.S.A», και «Born Τo Run».  Συνολικά, μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχει πουλήσει περισσότερα από 65 εκ. αντίτυπα μονάχα στην Αμερική και περισσότερα από 145 εκ. παγκόσμια.