Σινεμά & TV

«3 Γάμοι Σε Ένα Μήνα»: Η μεσογειακή κωμωδία του καλοκαιριού

[star rating="60" type="percent"]

Javier Ruiz Caldera, 94 λεπτά

[cresta-social-share]

Ο σκηνοθέτης Χαβιέ Ρουίζ Καλντέρα, με την πρωταγωνίστρια Ίνμα Κουέστα (Blancanieves) μας προσκαλούν σε όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις γάμους, με τη νέα ισπανική κωμωδία «3 Γάμοι Σε Ένα Μήνα» η οποία ήρθε στη χώρα μας από τη NEO Films και προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 13 Αυγούστου.

Η κεντρική χαρακτήρας Ρουθ (Ίνμα Κουέστα) είναι μια νεαρή βιολόγος, η οποία πέφτει από τα σύννεφα όταν τη χωρίζει το αγόρι της. Σα να μην έφτανε αυτό, λίγο καιρό μετά λαμβάνει προσκλήσεις για τρεις διαφορετικούς γάμους. Δεν είναι όμως, τρεις τυχαίοι γάμοι. Είναι οι γάμοι των πρώην της, και οι Ρουθ δεν είναι καθόλου χαρούμενη που θα αναγκαστεί να παρευρεθεί σε αυτούς. Η παρουσία της όμως, στις τρεις διαφορετικές αυτές τελετές, θα δημιουργήσει διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις, ικανές να μας χαρίσουν αρκετές δόσεις γέλιου.

εικόνα 1

Το στόρι φαίνεται τουλάχιστον κοινότυπο και “χιλιοειπωμένο” και η αλήθεια είναι, πως αν επρόκειτο για μια αμερικάνικη παραγωγή, θα κατέληγε σε μια φαρσοκωμωδία, ανάξια του χρόνου μας. Δεδομένου όμως, του χιούμορ (και της καφρίλας σε ορισμένα σημεία) των ισπανών, η ταινία καταφέρνει να γίνει ενδιαφέρουσα και αν μη τι άλλο διασκεδαστική, θυμίζοντας σε πού και πού κωμωδία Αλμοδοβάρ.

Η Ίνμα Κουέστα δείχνει ότι είναι η κατάλληλη για το ρόλο (ομορφούλα, μεσογειακή, με το πρόσωπο της “καλής κοπελίτσας”) και σε συνδυασμό με το υπόλοιπο cast, καταφέρνει να στηρίξει με επιτυχία το κωμικό αυτό φιλμ. Αν και καλό θα ήταν για την 35χρονη ηθοποιό, να δοκιμάσει τον εαυτό της και σε πιο σοβαρά πρότζεκτ, μιας και τέτοιου είδους κωμωδίες, δεν επαρκούν για να ξετυλιχτεί όλο το ταλέντου του ηθοποιού.

εικόνα2

Χωρίς πολλά-πολλά, οι «3 Γάμοι Σε Ένα Μήνα» είναι μια ευχάριστη και καλοκαιρινή κωμωδία, εύκολη τροφή για όλους, ικανή να σας κάνει να περάσετε ευχάριστα το χρόνο σας.

Σε όλους εσάς λοιπόν, που δε βρήκατε την ευκαιρία να δραπετεύσετε σε κάποιο νησάκι μες στον Αύγουστο και μια επίσκεψη στον κινηματογράφο φαντάζει αναγκαία λύση, σας εύχομαι καλή διασκέδαση!

«3 Γάμοι Σε Ένα Μήνα»: Η μεσογειακή κωμωδία του καλοκαιριού
3.0Βαθμολογία