Βιβλίο

«Δαιμονισμένη Ταξιαρχία» : Ο φόνος δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο εύκολος

[cresta-social-share]

Είχατε ποτέ κάποιο όνειρο, το οποίο σαν έμοιαζε εκείνη την στιγμή τρομακτικά αληθινό; Αυτό συμβαίνει και στον αστυνόμο Decker, ο οποίος ξυπνάει τα βράδια φέροντας τις πληγές από τους εφιάλτες του. Ταυτόχρονα η νεκρή κοπέλα του αρχίζει να τον επισκέπτεται, άλλες φορές κάνοντας αισθητή την παρουσία της και άλλοτε όχι. Η πραγματικότητά του αρχίζει να κλονίζεται, καθώς και ο ίδιος απορεί αν χάνει τα λογικά του.

Συμπωματικά (ή όχι) εκείνο τον καιρό είναι στην μέση μιας πολύ περίεργης υπόθεσης ανθρωποκτονίας. Μια κοπέλα έχει δολοφονηθεί μέσα στο σπίτι της, με τον μόνο ύποπτο τον άνδρα της, ο οποίος ήταν μαζί της την στιγμή του θανάτου της και ισχυρίζεται, ότι ο υπαίτιος είναι ένας αόρατος εχθρός. Ένα κορίτσι με σύνδρομο Down είναι το μόνο άτομο, το οποίο βλέπει τον υποτιθέμενο δράστη, αλλά κανείς δεν την πιστεύει. Το δεύτερο θύμα της αόρατης δύναμης δεν αργεί να φανεί και πολύ σύντομα ακολουθεί και το τρίτο.

Αιματηρές σκηνές φρίκης, αινιγματικά σημειώματα στους τοίχους, ανεξήγητα περιστατικά και σκηνές πολέμου από μια άλλη εποχή συνοδεύουν μια άριστη πλοκή, ρεαλιστικούς διαλόγους και ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Είναι ένα ευκολοδιάβαστο κείμενο με συνεχή ροή και επιτυγχάνει τον σκοπό του, ο οποίος είναι να μας ανατριχιάσει.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Δαιμονισμένη Ταξιαρχία» («The Devil in Gray») και εκδόθηκε πρώτη φορά το 2004. Ο συγγραφέας δεν είναι άλλος από τον Graham Masterton, ο οποίος είναι από τους κορυφαίους στην λογοτεχνία τρόμου. Καταφέρνει άλλη μια φορά να μας κεντρίσει την προσοχή και να μας εξάψει το ενδιαφέρον, έτσι ώστε να συνεχίζουμε την ανάγνωση μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του μυστηρίου.