Dine & Drink

Mai Tai το εξωτικό με 3 κινήσεις...

Η καλύτερη περίοδος του χρόνου ξεκίνα , η διάθεση ανεβαίνει κατακόρυφα , η μέρα μεγαλώνει κι εμείς κοιτάμε όσο το δυνατόν περισσότερο να το απολαύσουμε . Ίσως οι περισσότεροι από εσάς τώρα το Πάσχα να επισκεύθηκατε κάποιο απ’τα πανέμορφα νησιά μας και σίγουρα όσοι πήγατε γευθήκατε κάποιο κοκτέιλ σε συνδυασμό βέβαια με το απέραντο γαλάζιο και τον φανταστικό ήλιο.

Συνδυασμός που παραπέμπει σε γήινο παράδεισο.

Εκμεταλλευόμενος αυτή τη φαντασίωση για όσους γιόρτασαν στην ηπειρώτικη Ελλάδα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας γράψω για ένα κοκτέιλ που ίσως είναι το αγαπημένο μου απ’όλα τα κλασσικά κοκτέιλ. Ο λόγος για το κλασσικό αλλά παρ’όλα αυτά τροπικό Mai Tai. Οι ρίζες του πάρα πολύ παλιές και οι παραλλαγές του αμέτρητες...

Πρέπει κάπου εδώ να αναφέρω πως το μυστικό της επιτυχίας για κάθε Cocktail  είναι τα υλικά που χρησιμοποιούμε να είναι φρέσκα, αν πρόκειται για φρούτα , και επίσης τα αλκοολούχα ποτά που αγοράζουμε να είναι καλής ποιότητας.

Παρακάτω είναι η συνταγή για το απλό και κλασσικό Mai Tai!

Συνταγή:

5 cl μαύρο ρούμι

2 cl χυμό από φρέσκο στημένο lime(κάτι παραπάνω από μισό lime)*

2 cl triple sec

2 cl σιρόπι αμύγδαλο (σουμάδα)**

1 σταγόνα angostura bitters

Παίρνουμε το shaker ρίχνουμε όλα τα υλικά - εκτός του angostura - γεμίζουμε με πάγο τα ¾ του shaker , κουμπώνουμε ανακινούμε περίπου για δέκα δεύτερα . Πολλοί λένε πως η καταλληλότερη θερμοκρασία για ένα κοκτέιλ είναι μετά το “χτύπημα” να κολλάει πάνω στο shaker μία χαρτοπετσέτα. Γεμίζουμε με τριμμένο πάγο ένα χαμηλό και φαρδύ ποτήρι , ρίχνουμε το κοκτέιλ γρήγορα για να μην νερώσει χρησιμοποιώντας προαιρετικά σουρωτήρι και γαρνίρουμε με δυόσμο κόβοντας τη κορυφή του μαζί με μια φλούδα πορτοκαλιού(zest). Το γαρνίρισμα είναι στο χέρι του καθενός πολύ συχνός τρόπος γαρνιρίσματος είναι και η φέτα ανανά ή το κερασάκι μαρασκίνο.

670px-Make-a-Mai-Tai-Cocktail-Step-6

Tips

*  Όχι πολύ lime γιατί θα ξινίσει το κοκτέιλ

** Αν θέλετε το κοκτέιλ ελαφρώς πιο γλυκό μπορείτε να βάλετε περισσότερο σιρόπι αμύγδαλο. Επίσης το συγκεκριμένο σιρόπι βρίσκεται στην αγορά αναφερόμενο ως Orgeat/Almond Syrup.

Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χυμό από φρέσκο (αποκλειστικά) ανανά.

11126667_10205313967921750_1037628801_n