Dine & Drink

Η Σπιτική Ροζ Λεμονάδα του Απρίλη

Από τότε που τυχαία δοκίμασα από το ποτήρι μιας φίλης σε μια κάποια έξοδο - που τώρα φαντάζει μακρινή - μπορώ να εκμυστηρευτώ πως μου έγινε έμμονη ιδέα!

Ροζ Λεμονάδα; Μα ναι! Και είναι πεντανόστιμη!

Για εκείνα τα ηλιόλουστα απογεύματα του Απριλίου που θα κάθεστε στο μπαλκόνι σας, που θα βγαίνετε βόλτα στα πάρκα με τους φίλους σας που θα μοσχοβολάει ο αέρας! Για εκείνες τις πρώτες ζέστες που μυρίζει άνοιξη και δειλά δειλά αρχίζουμε να φοράμε τα καλοκαιρινά μας και να μπαίνουμε σε summer mood... Για όλες εκείνες τις στιγμές που μια απλή λεμονάδα δεν είναι αρκετή! (Αν και η αλήθεια είναι ο τι λατρεύω και τη παραδοσιακή έκδοση με το δυόσμο να κολυμπάει στο ποτήρι μου και να μοσχοβολάει!)

Ας επικεντρωθούμε όμως στην Συνταγή της εβδομάδας μας!

Υλικά

1 1/2 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 1/2 φλιτζ. νερό

2 1/2 φλιτζ. φρεσκοστυμμένο & σουρωμένο χυμό λεμονιού

2 φλιτζ. χυμό cranberry

Λεπτές, στρογγυλές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Ετοιμάστε το σιρόπι μια μέρα πριν: Ρίξτε 1 φλιτζ.  ζάχαρη με 1 φλιτζ. νερό σε ένα κατσαρολάκι, σε υψηλή θερμοκρασία, και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Αφήστε το σιρόπι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει.

2. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίξτε το χυμό λεμονιού, το χυμό cranberry, 1 φλιτζ. νερό και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε σταδιακά το σιρόπι ώστε να κάνετε τη ροζ λεμονάδα σας όσο γλυκιά θέλετε. Βάλτε τη σε μια γυάλινη κανάτα και αφήστε τη στο ψυγείο να παγώσει μέχρι το σερβίρισμα.

3. Για το σερβίρισμα, προσθέστε παγάκια και γαρνίρετε με τις λεπτές φέτες λεμονιού.

αρχείο λήψης

 

 

* η είναι τελειόφοιτη Δημοσιογραφος του Παντείου, Αριχσυντάκτις της στήλης Life του HashMag και Επιμελήτρια ύλης στο Chill-Out