Cooking

2 Cake Μπανάνας που θα μας κάνουν να παραμιλάμε

Είτε σας αρέσουν οι μπανάνες είτε όχι αυτό δεν έχει καμία σημασία γιατί τα κέικ που θα φτιάξουμε σήμερα μπορεί να έχουν ως βασικό συστατικό την μπανάνα, αλλά η επιτυχία των συνταγών είναι ο τι δεν καταλαβαίνεται καθόλου! Μάλιστα καθόλου! Θα φτιάξουμε οπότε ένα με σοκολάτα και ένα με βανίλια, έτσι για να καλύψουμε όλα τα γούστα! Προσωπικά για παράδειγμα δεν τρελαίνομαι για το συγκεκριμένο φρούτο όμως με αυτές τις οικονομικές, νοστιμότατες συνταγές μου έχουν λυθεί τα χέρια!

Απολαύστε υπεύθυνα...

Κέικ Σοκολάτας με Μπανάνα

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη:

1 3/4 φλ. αλεύρι

1 1/2 φλ ζάχαρη

3-4 κ.σ. κακάο

1 κ.γλ. σόδα

3/4 κ.γλ αλάτι

2-3 βανίλιες

Στο μούλτι αλέθουμε:

2 ώριμες μπανάνες

2 αυγά

1/2 φλ. σπορέλαιο

1/2 φλ γάλα

1/2 νερό

Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μούλτι στο μπολ με τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη για 2 λεπτά. Ρίχνουμε στο μείγμα κομματάκια ή σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά ώστε να πάνε παντού.

Ρίχνουμε 3 κουταλιές σπορέλαιο σε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα για κέικ και αλείφουμε να πάει παντού, βάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και μετά στο φούρνο σου 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Δοκιμάζουμε συνεχώς με το μαχαίρι να δούμε αν είναι έτοιμο.

Double-Chocolate-Banana-Cake-5

Double-Chocolate-Banana-Cake-21

Άσπρο κέικ Μπανάνας

Ρίχνουμε και πάλι σε ένα μεγάλο μπολ τα εξής υλικά (όλα τα στερεά):

1 3/4 φλ. φαρίνα

1 φλ. ζάχαρη

1 φακελάκι baking powder

Και στο μούλτι αλέθουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά:

1/2 φλ βούτυρο

4 κ.σ. γάλα

2 αυγά

2 ώριμες μπανάνες

Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα με τα στερεά και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά περίπου. Η διαδικασία ψησίματος είναι κ πάλι η ίδια δηλαδή: Ρίχνουμε 3 κουταλιές σπορέλαιο σε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα για κέικ και αλείφουμε να πάει παντού, βάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και μετά στο φούρνο σου 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Δοκιμάζουμε συνεχώς με το μαχαίρι να δούμε αν είναι έτοιμο.

049big one

p1020546

 

 

 

* η είναι τελειόφοιτη Δημοσιογραφος του Παντείου, Αριχσυντάκτις της στήλης Life του HashMag και Επιμελήτρια ύλης στο Chill-Out