Cooking, Food

Μαριναρισμένο κοτόπουλο με βότανα και σως λεμονιού

Μια από τις πιο γευστικές και εύκολες συνταγές που θα μπορούσατε να κάνετε για ένα ζουμερό και υπέροχο κοτόπουλο με σως!!

Αρχικά, θα χρειαστούμε
- 800 γρ. στήθος κοτόπουλο
- μικρές ή και μεγάλες πίτες
- ελαιόλαδο
- μαρινάδα με βότανα(ελαιόλαδο, 4 σκελίδες σκόρδο,μπόλικος μαιντανός,δενδρολίβανο,ξύσμα από ένα λεμόνι)

Για σάλτσα λεμονιού:
- μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- μισό λεμόνι στυμμένο
- μισό λάιμ στυμμένο
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγη ζάχαρη
-4-5 λιαστές ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
-φρέσκο κρεμμύδι - μαιντανός - αλάτι - πιπέρι για το γαρνίρισμα

Μην σας φαίνονται πολλά τα υλικά, εάν τα κοιτάξετε καλύτερα θα δείτε πως είναι λίγα, οικονομικά και σίγουρα πολλά από αυτά( αν όχι όλα) τα έχετε στο σπίτι σας ήδη!!

Αρχικά μαρινάρουμε το κοτόπουλο, αφού πρώτα το κόψουμε σε μπουκίτσες (μπορούμε να το περάσουμε και από ξυλάκι), με τη μαρινάδα με τα βότανα (τα οποία τα έχουμε πολτοποιήσει όλα σε ένα μούλτι). Για να πάρει το κοτόπουλο όλα τα αρώματα θα χρειαστεί να μείνει στο ψυγείο με τη μαρινάδα για 3-4 ώρες. P1010626

Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη σως λεμονιού, απλά προσθέτοντας όλα τα υλικά και ανακατεύοντας πολύ καλά. Για γαρνίρισμα, από πάνω δηλαδή, προσθέτουμε για χρώμα αλλά και για γεύση λίγο κρεμμύδι φρέσκο, λιαστές ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγα φύλλα μαϊντανού. Υπέροχο και μυρωδάτο!

P1010629

Ψήνουμε το κοτόπουλο μετά τις 3 ώρες στο grill, στο μάτι της κουζίνας σε ένα τηγάνι ή , ακόμη, και στο φούρνο. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με πιτούλες που θα τις έχουμε πρώτα βάλει για 10 λεπτά στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, με λίγο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και παπαρουνόσπορο.