Cooking

Το πρώτο παγωτό του καλοκαιριού με μπισκότο!!

Τι θα λέγατε για ένα πεντανόστιμο, λαχταριστό και εύκολο παγωτό που θα γεμίσει τον ουρανίσκο σας με απίστευτες υφές, γεύσεις και αρώματα;

Τα συστατικά είναι απλά, οικονομικά και η συνταγή του πολύ γνωστού και πετυχημένου chef Κυριάκου Μελά! :

1 συσκευασια φυτική κρέμα
1 συσκευασια γαλα συμπηκνωμένο
1πακετο μπισκότα πτι-μπερ
80γρ ζαχαρη
1 κτσ μέλι
1 συσκευασια σοκολατα γάλακτος(170γρ)
P1010544

Αρχικά, ζεσταίνουμε τη σοκολάτα είτε σε έναν φούρνο μικροκυμάτων είτε στο φούρνο μας, με μεμβράνη σκεπασμένη, για 2-5 λεπτάκια σε κάθε περίπτωση!

P1010545

Σε multi, αλέθουμε τη μισή συσκευασία πτι μπέρ μέχρι να γίνουν σκόνη.

P1010546

Με την άλλη μισή συσκευασία από μπισκότα, φτιάχνουμε μπουκίτσες με σοκολάτα! Κόβουμε τα μπισκότα σε ακανόνιστα, μικρά, σχήματα, ομογενοποιούμε με την λιωμένη σοκολάτα και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να μας ξαναχρειαστούν!

P1010547

Ζάχαρη, μέλι, μισή συσκευασία από το εβαπορέ ! Τα βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι μέχρι η ζάχαρη να λιώσει.

P1010548

Μόλις ετοιμαστούν, τα προσθέτουμε στο multi, ρίχνουμε το άλλο μισό εβαπορέ και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά τη φυτική κρέμα με ένα σύρμα, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του multi, τα μπισκότα με τη σοκολάτα από την κατάψυξη, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε μια φόρμα το παγωτό μας.

P1010549

Μπαίνει κατάψυξη για 2-3 ώρες, ή καλύτερα όλο το βράδυ, και αυτό το υπέροχο μωσαικό παγωτού με γεύση μπισκότο, καραμέλα, σοκολάτα και βανίλια είναι έτοιμο! Απλά τέλειο!

P1010558 (2)