Cooking, Life

Το Κέικ Λεμόνι που λάτρεψα...

Δυστυχώς ζούμε σε ένα κόσμο που δεν αρέσει σε όλους η σοκολάτα! Τι να κάνουμε κανείς δεν είναι τέλειος! Και για όλους τους σοκολατολάγνους κάποια στιγμή είναι κουραστικό το ίδιο και το ίδιο! Κάνεις παραλλαγές... αλλά θες και κάτι διαφορετικό! Τι θα λέγατε να δοκιμάσουμε κάτι πραγματικά απολαυστικό και ολόφρεσκο;

Ψάχνοντας λοιπόν αυτό το κάτι διαφορετικό, βρήκα και αποφάσισα να φτιάξω αυτήν την υπέροχη συνταγή για ένα πραγματικά άκρως λαχταριστό και αφράτο κέικ λεμόνι που θα κάνει όλο το σπίτι σας να μοσχοβολάει !

Είναι τόσο αφράτο που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Ιδανικό για πρωινό, για δεκατιανό, για κολατσιό... Γιατί θα το λατρέψετε και θα σας συνεπάρει!

lcwm_ts049

ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- Χυμό 2 λεμονιών
- Ξύσμα από δυο λεμόνια
- 1 κουταλάκι γλυκού μπείκιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1 κούπα γάλα

** Αν δεν σας βρίσκεται αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χρησιμοποιείστε κανονικό αλεύρι στην ίδια δοσολογία και        ισορροπήστε το βάζοντας αντ' αυτού 1 με 1μιση φακελάκι μπέκιν πάουντερ!

 

 

αρχείο λήψης (2)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Έπειτα ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.

Στη συνέχεια ρίξτε στο μείγμα το γάλα, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια.

Χτυπήστε για 5 λεπτά ακόμη ώστε να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.

Ρίξτε το σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς!

ΙΔΈΑ

Μπορείτε να το πασαλείψετε με σαντιγί και να το στολίσετε με φέτες ή ξύσμα λεμονιού! Ή αν δεν θέλετε κάτι τόσο γλυκό ρίξτε λίγη άχνη από πάνω για ομορφιά! Επίσης μπορείτε να κόψετε κομμάτια και να τα βάλετε σε ποτηράκια μαζί με άλλα τερτίπια από πάνω και να ετοιμάσετε πεντανόστιμα γλυκάκια!

lemon_157V01

Καλή απόλαυση!

* η είναι τελειόφοιτη Δημοσιογραφος του Παντείου, Αριχσυντάκτις της στήλης Life του HashMag και Επιμελήτρια ύλης στο Chill-Out